BJszakért Creative Commons License 2014.02.03 0 0 8849

SzJós

Megtisztelt. Rehab gazd szakértőként tájékoztatom:

Amit idézett Mmtv. 9§(2) bek.

Nem változott. Az átlagjövedelme a 2012. évi minimálbér (93ezer) többek között annak a személynek, akinek változott az állapota egy azt megelőzőhöz képest, vagyis ellátott volt, és annak is, aki új igényt nyújt be, és ellátott volt, vagy rehab járadékos volt, lejárt annak ideje és új igényt nyújtott be. Utóbbi esetben változott csak ez év január 1-jétől egy előnyösebb megállapítás. Lásd honlapomon itt a 4)pontban: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Ennek megváltoztatására sosem volt szándék. Parlament honlapján nincs ezzel kapcsolatban módosító javaslat, ill. egyáltalán nem tudok módosítóról a megváltozott munkaképességű személyek elltásaival kapcsolatban. A választásokra koncentrálnak a pártok, képviselő, tán három ülés lesz addig, febr.13-án lesz az utsó ülés, aztán kampány, és hamar elmehet ez az év is érdemi változás nélkül.

 

Nem tudni sajna, mi lesz, nem vagyunk jósok. Isten tudja...

 

Clio11,

aki "D" minősítéssel rendelkezik, várja az eredményt felülvizsgálat után, ha jól értettem:

Rehab gazd szakértőként tájékoztatom Mmtv.értelmében:

ha más minősítési kategóriába kerül valaki, akkor már nem jogosult az azt megelőzőre, akkor fellebbezhet, az eljárás illeték-, költségmentes az állam részéről, vagy kérheti az új ellátásra jogosultsága folytán az új ellátást.

A bizottság szakvéleménye határozza meg (az egészségi állapot mértéke, %, és rehabilitálhatóság), melyik minősítési kategóriába kerül valaki és mennyi az időtartama ennek az időszaknak.

A Bizottság pedig a friss (1-6 hónapon belüli) szakorvosi-, háziorvosi véleméyn és személyes vizsgálat alapján szakvéleményeznek. A Hivatal ez alapján (Mmtv. szerint) hoz határozatot, attól nem térhet el.

Mi várható, mi lesz, nem vagyunk jósok, nem látunk Bizottság fejébe.

 

Rehab gazd szakértőként tájékoztatás Mmtv.értelmében:

Az öregségi nyugdíj szolgálati idejébe beleszámít a rehab járadék időszaka, abból nyugdíjjárulékot vontak. Az átfordított rehab ellátás nem szolgálati idő ebből a szempontból (aki többek között III.cs.rokinyugdíjas volt 2011.dec.31-ig, aztán pedig átnevezték rehab ellátássá és jelentkeznie kellett fv.ra).

Az új komplex minősítésű B1, C1 rehab ellátás szolgálati idő ebből a szempontból, vonnak belőle nyugdíjjárulékot.

Ha a roki ellátás (bármelyik) mellett dolgozik valaki, akkor szolgálati időnek számít 2012. jan.tól, nyugdíjjárulékot vonnak fizetéséből.

Viszont nem számít szolgálati időnek a roki nyugdíj 2012. előtt akkor sem, ha dolgozott mellette valaki, de kérhette a 0,5%-os évi külön nyugdíjemelést 2012. előtti bizonyos időszakokra, pl. 2007. ápr-tól.