Carina_S Creative Commons License 2014.02.03 0 0 80611

Megoldottam a problémát!!!, de... ---> ((Egy kérdésem azért még maradt... .))

 

(1.) Bek. ---> A megoldás a "Media Player 1.1"-es nevű kiterjesztés letiltása volt, mert bebizonyosodott ((hogy miképp, azt lásd egy bekezdéssel lejjebb, (2.) Bek.)), hogy az "Ads by Media Player" felirat (amely az őt működtető szoftverre utalhat!!!) mögött a Mozilla Firefox 26.0-ás verziónak ez a kiterjesztése állt ((Eszközök menü--> Kiegészítők menüparancs--> Kiterjesztések lap--> Media Player 1.1 kiterjesztés)).

 

(2.) Bek. ---> Hibaforrásom bebizonyításának módja: letiltás előtt volt "zöld takony" is és képablakból és párbeszédablakból aktuális tartalom kitúrása is, meg veszálytelen reklámok lecserélése veszélyesekre a fórumok reklámfelületein (vagy reklámsávjain; viszont ezzel ellentétben a bűnös M. Firefox-kiterjeszésnek a  letiltása után a három közös jelenség közül egyik sem jelent meg újra. A negyedik közös jelenség is elmaradt: ez utóbbi az Előzmények ablak által megjelenített előzmények (Ma, Tegnap, Egy hete, Egy hónapja, Fél éve, Könyvjelzők, stb. ...) közé való erőszakos-kéretlen beköltözés, befurakodás volt a letiltás előtt; a letiltás, és az ezek közül a károsak -- gondos kiválogatásuk után megejtett -- törlése után természetesen ez a káros programféreg-jelenség is elmaradt.

És most jön a pozitív meglepetés: a káros férgek (tehát a kártevő játékok és a kártevő reklámok) ezek után már akkor sem jöttek vissza, ha -- a Media Player 1.1 M. Firefox-kiterjesztésnek a letiltása után -- eltávolítottam, azaz letöröltem az Adblock Pus 2.4.1-et; tehát ezután csak a szabályos reklámok maradtak meg a reklámfelületen (amelyek valóban egészen ártalmatlanok), viszont a káros reklámok, a káros játékok, és a "zöld takony" közül egyik sem merészkedett elő újra, és a kép,- és párbeszédpanel ablak-tartalamak is szabályosan jönnek így már elő, azaz ezután semmi sem túrta ki őket az ablakaikból (lefelé kb. félig, midig így jött elő a kitúrás). A Media Player 1.1-es M. Firefox-kiterjesztés letiltása után ugyanakkor változatlanul lejátszhatók maradtak az Index Fórum hsz.-aiba az automatikus beillesztéssel beágyazott, ill. beillesztett YouTube-os video-fájlok is.

 

(3.) Bek. ---> Itt jön az én egyszem megmaradt kérdésem, amire sajnos nem leltem még választ: A kérdés a Media Player 1.1 kiterjesztés eltávolíthatóságára vonatkozik, ui. csak "Letiltás" gombot talláltam rá, "Eltávolítás", vagy "Törlés" feliratú gombok közül sajnos egyik változatot sem leltem még!!! ((Hogy lehet ez, ki tudja?... .))

Ezt már ti szoftvertechnikusok csak jobban tudjátok nálam, az amatőr számítógép-felhasználónál, hogy a Media Player 1.1-es M. Firefox-kiterjesztést hogyan lehet véglegesen is eltávolítani? Az a gondom, hogy a sok *.json" böngésző-előzményfájl közül ((amelyek a "C:/Documents and Settings/Saját Felhasználónév/Dokumentumok/Letöltések/Letöltés Mozilla Firefox 26.0 és 27.0 beta 9 magyar_elemei" mappában, vagy a "C:/Documents and Settings/Saját Felhasználónév/Application Data/Mozilla/" ---> és ott tovább vagy az " -- 'Extensions', vagy a 'Firefox' mappákban -- " lehetnek meg, vagy esetleg (talán) a "C:/Documents and Settings/Saját Felhasználónév/Application Data/Mozilla/valamilyen ismeretlen megnevezésű" mappában, ill. almappában volnának megtalálhatóak)) nem tudom, hogy melyik "*.json"-állomány rejti a Media Player 1.1 kiterjesztést! <--- Ha rosszul tippelnék, akkor viszont merre, hol lehet???
Az a kérdésem, hogy mivel itt bőség zavarával állok szemben, ezek közül a *.json" fájlok közül melyik reji magában a "Media Player 1.1" M. Firefox-kiterjesztést. <---((Ui. az a célom, hogy manuálisan törölhessem le a Sajátgép vagy más egyéb fájlkezelő alkalmazás segítségével a nem kívánt M. Firefox-kiterjesztést.))

 

 

<<<<Ennyi "*.json"-állományt leltem a Windows keresősegéddel... . ---> Melyikük lehet vajon a "tettes"??

 

 

Előzmény: Carina_S (80610)