_Assa_ Creative Commons License 2014.02.02 0 0 47324

>> Ellenpélda: a naplóban élő horcrux (könyv szerint természetesen) elpusztult abban a pillanatban, amint Harry beleszúrta a fogat.

 

Ez nem jó ellenpélda. A napló nem élőlény.

Nagini az, ki is tűzik célnak, hogy meg kell ölni. A hetedik kötet elején elhangzik, hogy a tárolónak olyan súlyos károsodást kell szenvednie, hogy a lélekdarab ne tudjon regenerálódni. Élőlény esetében ez a károsodás a halál.

 

>> Újra kihangsúlyozom, a hordozónak nem kellett volna elpusztulni, nem is állítottam. Csupán a horcruxnak kellett volna azon nyomban megsemmisülnie, amint a kígyó megharapta Harryt.

 

Ugyanaz: miért kellett volna azon nyomban elpusztulnia, ha a hordozó még menthető?

 

>> Ha tovább él benne a horcrux a Titkok Kamrája után, a kardhoz, és egy Baziliszkuszfoghoz hozzá sem érhetett volna, mert az elméletetek szerint ő maga is horcrux, ezáltal ösztönös védekezés lett volna a benne élő reakciója.

 

A medál egy élettelen tárgy. Egy akarat, egy tudat mozgatja: a lélekdarabé.

Harry továbbra is élőlény. Ott van ugyan a lélekdarab akarata, de az ő sajátja is, és Harry lelke egész, nem csak egy csonk, vagyis az az erősebb. (És ha már feltételezések: ha Lily áldozata védte a fiút Voldemorttól, védhette a lélekdarab túlzott befolyásától is.) Plusz Harry nem szakszerűen elkészített horcrux, csak egy véletlen, ennek is meglehetnek a maga következményei.

Előzmény: AegontheConqueror (47322)