AegontheConqueror Creative Commons License 2014.02.02 0 0 47322

Ellenpélda: a naplóban élő horcrux (könyv szerint természetesen) elpusztult abban a pillanatban, amint Harry beleszúrta a fogat. A legjobb az egészben, hogy itt is Baziliszkuszfogról van szó, nehogy pl. ez legyen az ellenérv: "ó, hát a kard és a fog között nagy különbség van! :O "

Újra kihangsúlyozom, a hordozónak nem kellett volna elpusztulni, nem is állítottam. Csupán a horcruxnak kellett volna azon nyomban megsemmisülnie, amint a kígyó megharapta Harryt.

A 7. részben, mikor kiemeli a kardot a tóból, amint hozzáér, a nyakában lógó horcrux, érezve a veszélyt (a kard elpusztíthatja) rátekeredik a nyakára, és majdnem megfojtja.

Ha most igazatok is lenne, s én tévednék, megint egy szép zsákutcába kerültök. Ha tovább él benne a horcrux a Titkok Kamrája után, a kardhoz, és egy Baziliszkuszfoghoz hozzá sem érhetett volna, mert az elméletetek szerint ő maga is horcrux, ezáltal ösztönös védekezés lett volna a benne élő reakciója.

És nem mellesleg a Titkok Kamrájában Fawkes meggyógyítja Harryt, és csak utána szúrja bele a fogat a naplóba, nem pedig fordítva, mint a filmben...ergo a foghoz sem nyúlhatott volna hozzá, amint az előbb írtam.

Előzmény: _Assa_ (47321)