Prelleg Creative Commons License 2014.01.26 0 0 12790

Alexander Demeter: mégsem szállásmester http://www.kislexikon.hu/furir.html

kerub: Igen érdekes, bár azt hiszem tipikus temetőtörténet. De Budatétény még mindig jobban járt mint Rákoskeresztúr, ahol nem csak a temető, de a település nagy része is szanálva lett. Furcsa, hogy eltünedeznek a régi temetői nyilvántartások, pedig nagyon sok értékes információhoz juthatnának belőle a családfakutatók és helytörténészek.

numismaticcollector: Az 1854. évre másodízben összeírt nagyszőllősi járásbeli hadkötelezettek listája szerint Kiskuppányban lakott egy bizonyos Pribus Péter, aki 1830-ban született, görög katolikus volt, gazdálkodó, az összeírás idején nőtlen és testi hibája nem volt.

Aranytomi: Nem vagyok jártas ebben a korszakban, de ha nemes család(ok)ról van szó, akkor van rá esély, hogy a korábbi időszakra is találj információkat a családról. Ha nem akkor maradnak az összeírások, urbáriumok stb.

DZA242: A Századunk névváltoztatásai: Helytartósági és miniszteri engedélylyel megváltoztatott nevek gyűjteménye 1800-1893. című könyvben nem szerepel az Andaróczki név. Nagyon ritka lehet, sehol sem találtam róla infót. Nem lehet, hogy az Andróczki név módosult valahogyan?

noir123: szerintem igen

A MyHeritage hírlevele szerint néhány DNS teszt fajta most olcsóbb lett.