lujzi28 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 2116

Sziasztok!

 

Tapasztalatokra volna szükségem. a sógoromnak tavaly tavasszal tüdőszűrés után derült ki hogy szarkoidózisa van. először nem kapott semmit, majd fél év után újabb kontroll következett, nem múlt el magától sajnos, így medrolt írtak fel neki. ha jól emlékszem 32mg-ról csökkentették folyamatosan, és 8mg-al fejezték be. most januárban újabb kontrollon nem lett jó a fújásos vizsgálat eredménye (fogalmam nincs mi a neve), és leállították a medrol-ról, helyette prednisolont írtak fel. kétnaponta 2 tablettát. mellé Chinotal 3*1, Amirolid reggel 1 (vízhajtó)és Tritace-napi 1vérnyomáscsökkentő.

A medrol mellett a holdvilág arcot (nagyon durván) leszámítva nem volt semmi problémája, most viszont állandó jellegű hányinger és rosszullét (szédülés) kínozza.. egy nap előfordult h gyógyszert sem tudott bevenni annyira hányingere volt. a vízhajtót két napja magától abbahagyta (tartok tőle hogy nem szabadna). Az orvossal konzultált, de az orvos szerint ez nem a gyógyszerektől van, annyit mondott, hogy vegye le a prednisolont kétnaponta 1 szemre. a rosszullét nem múlt el.

 

szerintetek elképzelhető hogy a vízhajtótól van ilyen rosszul? Mennyire volt jó döntés magától abbahagyni a szedését? aggódom, mert gondolom a vízhajtó nem csak az arca miatt lett felírva, hanem más a testben előforduló vizenyő miatt nem?

 

illetve abban kérnék még tanácsot, milyen vitaminokat kellene szednie most? mert szerintem a vízhajtó mellé kellene nem?

 

köszönöm válaszotokat előre is..