malvin27 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 21274

Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket!

Jelen helyzet:  Két kislányommal (2 és 5 évesek), és férjemmel együtt élünk egy nagyváros külvárosi részén,  sorházban. A kert kb. 300 nm, az utcára nem lehet kilátni. A kertszomszédoktól kőkerítés, vagy drótkerítés+tujasor választ el minket.

Régi álmom, hogy legyen egy schnauzerem.  

A kutya alapvetően a kertben lenne, a garázsba kutya- ajtón, ha szükséges bemehetne. A lakásba max.  vihar/szilveszter stb. esetén jöhetne be.

Vinném kutyasuliba, mert nem vagyok tapasztalt kutyás. Reggel egy rövid egészségügyi sétára vinném el, délután-este lenne hosszabb,  kb.  1  órás séta, vagy biciklizés, labdázás stb.  Hétvégén nyílván többet lennénk vele.

Szerintem jövő nyáron már érkezhetne a kutyus, akkor a kisebbik lányom már 3,5 éves lesz, szerintem akkorra már el lehet magyarázni, hogy hogyan bánjon a kutyával. (Persze csak felügyelet mellett lehetne a kutyával. )

Az óriások tetszenek legjobban, de lehet, hogy ilyen kicsi gyerek mellé nem lenne való, mert pl. könnyen feldöntheti őket játék közben?

Ilyen körülmények közé milyen kutyát ajánlanátok, ami a kutyának is és a családnak is jó?

Kezdetben mennyi pénzre lenne szükség? Kiskutya ára, oltások, normális kutyaház, esetleg kennel (?) , alap felszerelések. És a későbbiekben milyen havi költségekkel számolhatunk?

A neten nézegettem a tenyésztőket. Miért a közép schnauzer a legritkább?

 

Ne haragudjatok a sok kérdésért, de szeretném jól körüljárni a témát, mielőtt belevágunk a kutyatartásba.