innovations Creative Commons License 2014.01.24 0 0 151096

'"Nem, nem szokás megőrizni a körítést,"

 

Ezt azért így kategorikusan nem jelenteném ki, bár nyilván van példa mindkettőre. Sőt amennyiben körül nézel a C 24-en láthatod, hogy a kilencvenes évek végétől gyártott órák nagy részéhez, cirka 70-80%, rendelkezésre áll minden sőt gyakran a teljes package is.  A régebbiek legalább 50% százaléka rendelkezik dokumentációval és még azt sem mondanám, hogy a vintage kategóriában ez olyan lenne mint a fehér holló. A dokumentáció már csak azért is jó ha meg van mert még az eladás helye sem mindegy. Az LC 100 dealer kód minden esetben ki van emelve, gyorsabban és magasabb áron értékesíthető. Ellenben "valamiért" a Hongkong, Kajmán és hasonlók gyengébben mennek. Szóval hiába vagy te legolcsóbb a Chronon ha nincs meg a teljes szett a finnyás német vagy nyugat európai nem fogja megvenni csak jelentősen áron alul. Tehát nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a teljes dokumentáció  megléte jelentős eladhatósági és érték növelő tényező is.

Egyébként meg ebben a minden elveszett a költözéskor meg még keresem és biztosan meg lesz, bedobtam a kukába "ésatöbbi" szövegekben nem hiszek. Minden második nepper itthon ezt mantrázza. Nyilvánvaló, hogy a fiatal és relatíve nagy értékű órák jelentős része enyhén szólva is tisztázatlan eredetű.

 

Érdekes módon nálam és még sok mindenki másnál sem veszik el minden pedig az utóbbi időben többször is költöztem. Új órát is vásároltam már párát és érdekes módon soha nem az volt az első dolgom, hogy a felcsatolás után mindent jól bevágok a kukába ;-) Bár nem kétlem, hogy van példa az ellenkezőjére is csak nem túlzottan jellemző.

Te is tudod nagyon jól aki órában utazik eljátszadozik mindennel elrak minden xirxart még a címkéket, fóliákat is ..

 

Előzmény: APT (151081)