Deryan Creative Commons License 2014.01.24 0 0 32974

Az én szerényke, mindössze 3 éves tapasztalatom is azt mutatja, hogy az almoknál a bak jellegei dominálnak.

Nálunk eddig minden évben új bak, sőt 2 bak is volt egy szezonban (nem teljes naptári év).

 

Egy alkalommal járt nálunk egy állatorvos (50 feletti korú, ami az adott helyzetben nekem fontos). A kutyákhoz jött, de a nyulakat is megmutattam neki.

Néhány szavából, mozdulatából tudtam, hogy a nyulakhoz is ért.

Ő azt mondta nekem az egyik anyának szánt szépen fejlett 4-5 hónapos nyúlra, hogy ezekre egy belga óriást kellene ereszteni, hogy az utódok nagyobbak legyenek.

 

Most egy olyan keverék bakunk van, amelyik az almok egy részét  ca. 1 kg-os súllyal feljebb húzta a kifejlett korra. - Közben azt is megtapasztaltam, hogy ez a fajta ill. méret a regjobb sütőben sütve. Só és fűszerek nélkül! Forrón kell sózni és fűszerezni ízlés szerint, mert így a legzamatosabb  és legízletesebb. -

 

Legutóbb, ahol a két kis vöröset vettem, a tenyésztő is azt mondta, hogy a bak jellege dominál az utódoknál.

 

Hozzászólásommal többek között azt is szerettem volna elmondani, hogy én személy szerint értékelem az íróasztal nyulászok és kísérletező kedvű nyúltartók munkáját, mert nekem ez segíthet abban, hogy eddigi szemléletemet más szemszögből is láthassam.

 

Olvasgatni, érlelve vitatkozni jó dolog, mert ez tovább viszi az embert saját céljai irányába.Kezdőknek viszont nem innen a fórumból kell megszerezni az alapismereteket.

Előzmény: japipapi (32971)