reikisgabi58 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 96472

Szia!

Bocs a belevauért de én az alábbi recept alapján megcsináltam és nagyon jó lett, nagyon hamar el is fogyott. 50 %-os almapálinkát használtam. Az idén legalább 3x2 literrel akarom megcsinálni. Különben a receptet a neten találtam és állítólag még ittenberger Kálmán jegyezte le.

 

Diópálinka

Ötvenkét fokos, nem túl karakteres pálinkából vegyünk két litert,
öntsük egy ötliteres széles szájú befőttesüvegbe,
majd adjunk hozzá harmincöt deka egyenként négyfelé vágott zöld diót
(amikor a zölddió még lágy).
Zárjuk le az üveg tetejét és hagyjuk állni napon három hétig.
Ezután tegyünk bele harmincöt deka kristálycukrot,
„fél lat” (0,85 dkg) egész fahéjat, „negyed lat” szegfűszeget.
Ezt újra hagyjuk három hétig állni, naponta rázzuk fel.
Ha a cukor elolvadt papíron szűrjük át és tegyük jól ledugaszolt üvegekbe.
A negyedbe vágott diókat kiválogatva tegyük befőttesüvegbe és engedjük fel diópálinkával.
A vendégeket, egy-egy negyed diót a pálinkába téve kínáljuk.
Ez a két liter csak alapegység, érdemes többszörözve készíteni, mert nagyon gyorsan fogy!

Előzmény: EdwinVonVari (96464)