Explorer2 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 150908

Meg ott a híres svájci bőkezűség. Ahány embert ismerek abból az országból - vannak páran- egytől-egyig arról híresek, hogy meggondolatlanul vásárolgattak össze-vissza... Persze vannak smucigok is, nem lehet általánosítani...

 

Azt meg már kommentálni sem érdemes, ahogyan egy ott élő magyar rácsodálkozik, hogy itthon a Rolex a menő, pedig nem is olyan drága... Nyilván nem olvas itthoni híreket a neten, csak a svájci órák fórumát, nincsenek átlagos magyar rokonai, ismerősei. Ezért elárulom, hogy itthon egy használt Rolexre sem két-három hónapot, hanem mondjuk ugyanennyi évet kell spórolnia egy diplomásnak és nem azért, hogy legyen egy sportos is otthon a Glashütte mellé. Na meg persze választani is kell, kocsi, lakás, kaja, óra... Igaz csak az átlagos diplomásnak (tanár, orvos, stb.) van itt is kivétel. Szerencsére. De persze a nagy és gazdag Svájcból hihetetlennek tűnik, hogy egy ilyen fórumon is ezek a csóreszek írogatnak.

 

Vannak fél éve Amerikába költözött magyarok, akik az első hazaruccanáskor már nem tudják elrejteni az angolos akcentusukat. Meg vannak olyanok is, akik 70 éve ugyanolyan szépen beszélnek magyarul és képesek megérteni, hogy itt más az életszínvonal. És nettó nagyképűség erre megjegyzést tenni. Nem beszélve a műveltségről, mert aki olyannal rendelkezik, azt is tudja ez miért van így. De ezt már tényleg nem tudom, miről jutott eszembe. akinek nem ingje, ne vegye magára. Eszem ágában sincs senkit megsérteni.

Előzmény: Szepy2884 (150906)