hul Creative Commons License 2014.01.16 0 0 123549

Az autózás a partra c. feladat egyrészt nem épp komfortos napi "költözködés", de a fő baj, hogy rengeteg helyen nincs hol megállni lenn a parton. Ennek a pozitv ellenpéldája, amikor a szállásod lépcsője a vízhez vezet:-) Pl. Ciovón sok apartman közvetlen vízparti, de mondhatanám Korculán Prizsbát (mert jártam ott és remek hely). Sok ilyen van.

Split tényleg egy nagyváros, Horváto.második legnagyobb városa, a kikötőn túl van egy homokos, fizetős strandja, érdekes, de... fel nem cserélhető tényleg Primostennel, vagy Ciovó partjaival:-))

Maga a nyaralás annyi féle, ahány félék vagyunk: mi ilyenkor kiköltözünk és a sátorból v. az apartmanból járunk vásárolni, főképp halat és herkentyűket, mert szeretünk sütögetni. De mondjuk étteremben is remek kaják vannak, csak nem szoktunk 2 hétre étteremre berendezkedni, mint itthon se. A különbözetet leisszuk helyi sörrel, borral:-)) És pl. a jó horvát tejjel, ami ezerszer jobb mint itthon, (de a kefír stb. is).

A másik, hogy érdemes felkeresni más partokat, más városokat, természetvédelmi területeket, mert nagyon szépek! KRKA v. Plitvice, de vannak arborétumok, minden le van írva. Nemegyszer csak martac, törülköző és váltóruha, aztán olyan partok, amelyek nemigen vannak a katalógusban, de valaki járt ott, megírta itt, vagy simán felfedezhető és ott eltölteni egy háromnegyed napot. Ha az ember rendszeresen hajózna, akkor még több ilyen hely lenne felkereshető, főképp a nagyobb szigeteken imádni való eldugott gyönyörű öblök vannak. Lesülhet a nadrág alatt is az ember.

Visszatérve: Split város, sétahely, látnivalók és klassz esti pálmafás sétány. Kicsit tovább megint vadregényes kis városkák. Trogír előtt meg Primosten, ha ott laktok körbelátogathatóak ezek a városok, + KRKA, miközben "pihenőnapokon" csak egy adag nap és tenger...

 

Előzmény: wdriver (123547)