Q-pec Creative Commons License 2014.01.15 0 0 82393

Hírdettek a jófogáson egy 550est 80as blokkal, megkérdeztem egy traktorost azt mondta szerinte nem lehet átalakítani, csak ha kicserélték a motort. Ez tavaly ősszel volt, mert néztem a trakikat, én is akkor vettem az enyémet. Felhívtam a fószert, kifaggattam, rájöttem, hogy kupeckodik velük. Kértem, hogy adja meg az előző tulaj elérhetőségét, erre az volt a válasz, hogy nem szereti ha felhívják XD. Na mondom magamba akkor itt valami nem tiszta. Megveszi a régi szemetet, és utána 5 év műszakival hírdeti. Gondolom lepapírozza még azt is aminek nincs. Alváznyúlvány, motorszám és szia. (szerelő mondta, hogy így szokták)

Úgyhogy elálltam a vételtől már telefonos egyeztetés után. Szerintem ha felhívtam volna az előző tulajt, biztos elmondta volna, hogy milyen a gép, ezért nem adta meg az elérhetőségét. A másik kedvencem, amikor veszek valamit, traktornál, kecskénél, mindennél sok ilyen volt, hogy felhívtam, milyen az az állat, milyen a traktor, stb. A válasz: 4-5 literes, gyönyörűek, vagy: kifogástalan állapotban van....mire odaérek, ott van egy kalap szar. Agyon tudnám baszkodni lapáttal az ilyen embert. Eszébe se jut, ha szar nem veszem meg úgyse? Akkor minek hív oda?? -mindig ezeket a kérdéseket teszem fel utána magamnak, de válasz nem jön se az égből, se a pokolból :-)

A másik amit már a végén hülyeségből csináltam traktornál: felhívtam az eladót.

1. kérdés: nézze! nekem kell egy traktor, de hülye vagyok hozzá. Milyen állapotban van? Mi az utolsó ára?

Válasz minden esetben: kitűnő állapot, semmi baja ezt nem adom oda 800 alatt!! Jó motor, jó váltó stb. (minden jó)

Erre a válaszom: rendben van, elmennék megnézni, mezőgazdasági gépszerelővel, 25 évvel ezelőtt végzett Vépen, mindenki őt viszi traktort venni, neve van a környéken, akkor az utolsó csavarig átnéznénk, és ha megtudunk rá egyezni el is hoznánk!

Na álltalában erre kezdték el sorolni a hibákat, hogy csak ez a baja, meg azt is kellene cserélni, de jó, meg itt ott vane gy kis apróság, ilyenkor majdnem beleröhögök a telefonba :-)

Szóval összegezve: NAGYON SOK A SZEMÉT EMBER!