Feriba51 Creative Commons License 2014.01.14 0 0 96116

Üdvözöllek e.enzsol!

 

" Egy infó, hogy kb. 1200-1300 liter gőzből lesz 1 liter foyladék."

 

 

Számomra ez egy érdekes adat. El lehet gondolkozni rajta.

A páracső, a hűtő tervezésénél figyelembe kéne venni. Ez azt jelenti, hogy a gőz formájában a sebesség nagyon nagy a páracsőben. Ezért szorgalmaztam eddig is a keresztmetszet csökkentést, az akadályok elhelyezését a páracsőben. Ugyanis ilyen sebesség mellett meg kell adni a lehetőséget a flegma kicsapódásának, és meg kell akadályozni, hogy a gőz tovább „söpörje” a hűtő felé a flegmát.

Talán ezzel magyarázható Miklós1 egyik mérése, miszerint a meredekebb páracső nagyobb deflegmációt bíztosít ( itt már nem tudták a gőzök előre söpörni a flegmát)

Az már pedig technikai érdekességnek tűnik, amikor „golyós” fórumtársunk ezt a hatalmas térfogatú párát egy 4 miliméteres hűtőcsőbe vezeti be. Milyen lehet ott a sebesség??? Létezik, hogy mégsem keletkezik túlnyomás??? Bizonyosan a hűtőspirálnak pedig egy elszívó effektusa lehet a lehülés miatt.

Mi történik abban az esetben, amikor a párlat előre pisilve, melegen, kissé gőzölögve jön ki??? (ilyet is láttam és úgy véltük, hogy a kiválasztás igen jó volt)

Bocs, csak hangosan gondolkoztam.:-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: e.enzsol (96103)