Deryan Creative Commons License 2014.01.12 0 0 32592

Műanyagtálba tiszta, langyos vizet tettem és abba bele állítottam a nyulat mint a kisgyereket szokás. Hónaljban átfogva tartottam, hogy ne féljen annyira.

A hasa alja, farka és a két hátsó lába volt piszkos, csapzott. Tél lévén csak ezeket a részeket mostam meg. Amikor így nem boldogultam, akkor a csap alá tartottam és langyos vízzel mindenhol jól átöblítettem a szőrt. - A melső két mancsát is jól átmostam.

 

Kezes, nyugodt nyuszika. Jól lehetett vele boldogulni.

 

A fürdetés után amennyire lehetett szárazra töröltem, majd elővettem a hajszárítót. Magamtól eltartva kapcsoltam be az alcsonyabb fordulatra és egy kicsit távolabbra tartva szárítgattam nagyjából a nyuszi bundáját. Arra ügyeltem, hogy a nemi szervét ne érje a forró levegő. Amikor befejeztem egy kicsit bebugyolálva melengettem, símogattam a nyuszit, hogy megnyugodjon, felmelegedjen. Úgy raktam ki az erkélyben lévő ládába a testvéréhez. - Annak csak a lábát kellett megmosni, mert együtt laknak. 1 nap múlva mehettek vissza a kerti lakjukba.

 

Mi sem szoktunk nyulat fürdetni. A youtube-on láttam s úgy gondoltam megpróbálom.

A lábmosás az megszokott módszer a mi tartásformákban. A baknyuszinál kicsi kora óta gyakoroljuk, mivel őt a kertbe is kiengedjük, hogy mindig jó kondiban legyen, el ne hízzon a nyugalmi időszakokban.

 

Megtapintottam a hasukat. Az 1. nyuszinak kis dob volt a hasa kezdettől fogva, a 2. korgó hangot hallatott. Mindkét nyuszi hasát maszírozgatni szoktuk, hogy az emésztésüket serkentsük és rendbe jöjjenek. Most fokozottan figyeljük és ellenőrizzük őket.

 

Tőlem nyugodtan kérdezhetsz bármit a nyulakkal kapcsolatban. Amire tudok válaszolok.

Előzmény: juhosttt (32580)