juhosttt Creative Commons License 2014.01.12 0 0 32579

Én is valami ilyesmit próbáltam hangoztatni :)

 

- A természetes antibotikumok egy kényes kérdés. Nemrég olvastam egy cikket, hogy a tokaji aszu gyógyszer is lehet(ne). Most ne úgy értsük, hogy a bor jót tesz stb stb. Magában az aszuban találtak penicilint is. Ezt a gyógyszer ipar ma használja. Szóval ha fáj a fejem, akkor megiszok egy kis bort és elmúlik a penicilin hatására elvet akarták tesztelni. A bökkenő ott volt, hogy egy szem gyógyszerrel (ne írjunk márkát, meg erősséget, mert van már forte meg sima) meggyező penicilin bevitelhez kb 5 liter aszu kell. Na hát azért ez már eleve halott ügy.

Régebben teszteltem a köröm virág etetését, hogy mennyire segít kokci ellen. Csirkénél volt egy kis pozitív hatása, de ehhez is folyamatosan nagy mennyiség kellett.

A nyúlnál nem volt ilyen kedvező hatása. Mint tudjuk ez a legfontosabb ami ellen gyógyszeres megelőzést alkalmaznak, az a kokcidiózis. Maga a köröm virág gyulladás csökkentő és emésztőszervi panaszok ellen javallott, de ez sem váltotta ki a megelőzésre adott gyógyszeres készítményt (esetemben coccifort, ami már szójás, szóval eléggé ellenkezik a nézeteimmel is)

 

- A természetes vitamin forrás is kényes kérdés, ha tápról beszélünk. Némely növényekben hőkezelésre a benne lévő vitaminok csökkennek vagy el is tünnek.

 

- A szóját meg most kezdik nagyon belerakni, régen elvolt szója nélkül a táp, nem értem most mért olyan fontos...

Előzmény: N.Jani (32566)