Ja, nem válaszoltam 2 kérdésedre!
A férjem a piros paradicsomon kívűl nem igen eszik meg más színűt, főleg nem feketét.Talán valamelyik narancs színűt és az egyik sárga koktélt megkóstolta. Nem volt jó véleménnyel róluk. :) Cherolla, Schott és San Marzano a kedvence és a Korall. Velem ellentétben nagyon konzervatív nézetet vall elég sok mindenben, de azért 30 éve működik a dolog. :) Ismerősök, szomszédok kóstolták, elmondásuk szerint ízlett nekik, hogy aztán mennyire voltak őszinték és udvariasak, az egyelőre titok számomra. :)
Betegségük nem volt. Kezdetben nagyon megijedtem, mert amikor hűvös volt az idő, azt vettem észre, hogy lila a szára és a levele és gyorsan bevittem az erkélyről. Más paradicsomok levelei szárai akkor lilulnak, ha fáznak.
Aztán felvilágosítottak, hogy OSUéknál ez természetes dolog, mert melegben is van egy kis lilás beütés a száron és levélen.