Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 32558

A táp témához szeretnék hozzászólni, leírni, amit én gondolok, ami az én véleményem a témában...semmi több.

 

A táp nem ördögtől való dolog. A tápot is terményből készítik. Ha a termény szennyezett, akkor evidens, hogy a táp is az lesz. De akkor bizony ezt a terményt etetve is ugyanolyan szennyezett takarmányt adunk a nyúlnak. Ezzel a szennyzett, mű...mérgező dologgal sztem felesleges foglalkozni, más egyéb úton is simán éri az állatokat, és persze minket is mérgező behatás. Egyszerűen ilyen a világ, aki ezzel foglalkozik, előbb-utóbb megkattan.

 

Régen nyulaztam pár évig, most kezdtem újra. Akkor is etettem tápot, most is. Igaz, akkor a "normál" táp volt 35-40, a drága pedig 55-60 Ft. :)

Viszont sokáig kutyáztam, nagyon komoly elhivatottsággal és szinten. Ott is megvan ez a táp vs. "természetes" szemlélet dolog. Értelmetlen. A tápban megvan minden(!), amire szüksége van az adott állatfajnak, egyszerű, gazdaságos(!) és teljes értékű (ez utóbbi nagyon fontos). Vadrece topistársunk is írta a múltkor, hogy anno, amikor 40 anyával debrecenizett leadásra, nem etetett szálas takarmányt, meg más egyebet sem.

 

Tudom, most jönne (k) a "tápos nyúl húsa nem olyan minőségű, mint az egyéb takarmánnyal felnevelt állatoké...."

 

Kérdem én, ki az a "szuper nyelv" (mint a parfüm gyártásnál a szuperorr emberek), aki meg tudja-meri mondani, hogy az egyik vagy másik hús, ami előtte van jobb minőségű, mint a másik???

Ha meg leülne egy ilyen tesztre, bebuktatnák őt 2 perc alatt, hogy, amit ő finomabbnak érzett-mondott, az a tápos nyúl.

Tudom, van egy topictársunk, aki a minőségi húsra "megy rá" a mennyiséggel szemben, de tőle most vonatkoztassunk el! :))

 

Nem akarok senkit meggyőzi, még vitatkozni sem, csupán leírtam az ebéd előtti unalomban megfogant gondolataimat. :)