stevie-13 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 45090

Nagy bevásárlásokat nem tervezek, egy kis sajttal, rakijával, rózsatermékkel tankolnék fel, rég felnyaltunk minden nyári, tengerparti szerzeményt. Ezek után hol érdemes bogarászni?

 

 

Az útvonal érinti a Hali-t (bolgárul töbnyire a Halite alakban fut, de most ne nyelvészkedjünk), ami egy építészetileg érdekes, szépen felújított vásárcsarnok. Nekünk pestieknek nem annyira meglepő a műfaj, de a turisták szeretik. Éppen ezért a "rózsatermékekből" megtalálod a tengerparti választékot - egy jó rózsaolajas lókumot Szófiában máshol csak körülményesen lehetne beszerezni. Azt hozzátenném, hogy ezek leginkább a turisták számára kifejlesztett bulgarikumok, társadalmi beágyazottságuk alacsony, legalábbis én még nem találkoztam élő bolgárral, aki valaha is rózsalekvárt evett volna :-)

 

Italbolt is van egy tucat a Haliban, a főbejárattól távolabbiak olcsóbbak. Szóval egy füst alatt az is gazdaságosan elintézhető. Ha csak egy üveg rakiját hozol, de azzal biztosra akarsz menni, akkor Burgasz-63 (sezdeszet-tri). Ezt mindenhol lehet kapni, tisztességes minőség, kiváló ár/minőség arány.

 

A Hali mögött pár utcányira kezdődik a Zsenszki pazar, vagyis a "női piac," ami egy klasszikus élelmiszer piac. Színes, forgatagos, ezer érzékszervre ható... Sajtot, felvágottat (pasztarma, szudzsuk, lukanka, file elena) itt érdemes venni.

Előzmény: bbg (45088)