ksasa67
2014.01.06
|
|
0 0
95760
|
" Bentonit nátrium-bentonit por. A termék közepes duzzadóképességű, homogén csomómentes gélt képez. Használata során gyors és teljes tisztulást érhetünk el, jól elváló csapadék mellett. Hatékonyan csökkenti a bor proteintartalmát, fehérje stabil bort garantál. Alkalmas must /különösen botrytis fertőzött/, kierjedt bor, gyümölcslevek derítésére.
Fehérborok esetében az esetlegesen borban maradt fehérjedarabkák eltávolítására alkalmazzák. Amennyiben ez nem történik meg, fennáll a veszélye, hogy a bor opálosodásnak indul, valamint a kicsapódó fehérjék pókhálószerű felépítésű felhőket alkossanak a borban.
Alkalmazás: a Bentonitot 1:10 arányban vízben gyakori keverés mellett duzzasztjuk, majd a kapott gélt 12 órán át pihentetjük és végül folyamatos keverés mellett a kezelendő anyaghoz öntjük.
Adagolás: adagoláshoz tájékoztató értékként a következő mennyiségeket vehetjük, de a szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálattal állapítsuk meg. 60-150 g/hl musthoz 20-50 g/hl erjedéshez 60-130 g/hl borhoz 60-120 g/hl gyümölcslevekhez."
|
Előzmény: fürészes (95755)
|
|