ksasa67 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 95760

" Bentonit nátrium-bentonit por. A termék közepes duzzadóképességű, homogén csomómentes gélt képez. Használata során gyors és teljes tisztulást érhetünk el, jól elváló csapadék mellett. Hatékonyan csökkenti a bor proteintartalmát, fehérje stabil bort garantál. Alkalmas must /különösen botrytis fertőzött/, kierjedt bor, gyümölcslevek derítésére.

Fehérborok esetében az esetlegesen borban maradt fehérjedarabkák eltávolítására alkalmazzák. Amennyiben ez nem történik meg, fennáll a veszélye, hogy a bor opálosodásnak indul, valamint a kicsapódó fehérjék pókhálószerű felépítésű felhőket alkossanak a borban.

Alkalmazás: a Bentonitot 1:10 arányban vízben gyakori keverés mellett duzzasztjuk, majd a kapott gélt 12 órán át pihentetjük és végül folyamatos keverés mellett a kezelendő anyaghoz öntjük.

Adagolás: adagoláshoz tájékoztató értékként a következő mennyiségeket vehetjük, de a szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálattal állapítsuk meg.
60-150 g/hl musthoz
20-50 g/hl erjedéshez
60-130 g/hl borhoz
60-120 g/hl gyümölcslevekhez."

 

Előzmény: fürészes (95755)