héjja60 Creative Commons License 2014.01.05 0 0 95699

Már többen válaszoltak kérdésedre , de mivel nekem is vízzáras főzőm van ( nem

gyári ) , ezért van tapasztalatom . Ha cefrét főzők és aládurrantok akkor nekem is 

van kibugyogás a vízzárnál ,de ha visszaveszek  a fűtésen akkor ez megszűnik ,

pl. mivel fával tűzelek , kinyitom az üstház ajtót és  már ez is segít !

A visszacsurgó flegma pedig nem olyan mennyíség , mely befolyásolná a szesz kihozatalt. Volt korábban , hogy valaki mérte a főzés végén a vízzár szeszfokát ,de szinte kimutathatatlan volt az emelkedés , ezért én letettem a belső perem kiépítéséről.

Azt a javaslatot , mely szerint fúrd meg a vízzár belső peremét , nem is értem minek 

kellene ezt csinálni ,mivel ha jól van kivitelezve a vízzár akkor a belső perem mindig

alacsonyabb mint a külső , igy a lefolyó flegma az üstbe folyik.

Előzmény: Pöc-röf (95652)