Már többen válaszoltak kérdésedre , de mivel nekem is vízzáras főzőm van ( nem
gyári ) , ezért van tapasztalatom . Ha cefrét főzők és aládurrantok akkor nekem is
van kibugyogás a vízzárnál ,de ha visszaveszek a fűtésen akkor ez megszűnik ,
pl. mivel fával tűzelek , kinyitom az üstház ajtót és már ez is segít !
A visszacsurgó flegma pedig nem olyan mennyíség , mely befolyásolná a szesz kihozatalt. Volt korábban , hogy valaki mérte a főzés végén a vízzár szeszfokát ,de szinte kimutathatatlan volt az emelkedés , ezért én letettem a belső perem kiépítéséről.
Azt a javaslatot , mely szerint fúrd meg a vízzár belső peremét , nem is értem minek
kellene ezt csinálni ,mivel ha jól van kivitelezve a vízzár akkor a belső perem mindig
alacsonyabb mint a külső , igy a lefolyó flegma az üstbe folyik.