rkyra Creative Commons License 2014.01.02 0 0 12594

Szia!

 

A Family Search mikrofilm rendelő oldalán https://familysearch.org/films/ kell megrendelni a filmet. Ahány film, annyiszor a megadott összeget kell megfizetni. Kb. 1500 Ft/db. Az adatokat értelem szerűen kell kitölteni, nagyon egyszerű, az oldalon lehet kártyával fizetni, forintban. 

 

A Tihany téren érdemes telefonon érdeklődni, hogy kinek jelezzük a film megrendelését, mert aki idáig volt hölgy, rejtélyes módon eltűnt az év végére. :)

Amint megérkezett a film, ezt ők jelzik, innentől pedig egy filmolvasóra kell bejelentkezni. Bár olyan sokszor még nem voltam, de nincs tömeg. Az épület szép, kultúrált, de érdemes a Mormonok etikettjét betartani. Elméletileg 4 gépük van, elég leharcoltak, és baromi kényelmetlen előttük ülni (rossz szögben vannak), de ugye az elszánt kutatót ez nem riasztja el. :)

 

A film 90 naptári napig van itt, utána automatikusan visszaküldik. Egy hónapban 1 alkalommal lehet menni a Tihany térre 4-4 órára. Szóval ezt érdemes belekalkulálni a rendelni kívánt filmek mennyiségébe. Nem tudom van-e maximum, én 2-2 db-okat rendeltem idáig.

 

Sajnos fényképezni már nem szabad (ha jól tudom régen lehetett), másképp pedig nem tudom lehet-e képet kinyerni a filmekről. Nekem nem ajánlottak fel ilyen lehetőséget. 

 

Ja, egyébként nekem idáig mindig megérkezett kb. 3 héten belül a film. Nem mindig érkeznek viszont egyszerre!

 

Én sokáig vaciláltam rajta, hogy megrendeljem-e a filmeket, mert nagyon bonyolultnak tűnt. Aztán rájöttem, hogy teljesen egyszerű. 

Előzmény: vörösvári (12592)