M63FUN Creative Commons License 2014.01.01 0 0 30441

olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy opel ecotek z18xer motorba milyen olajat ajánlotok inkább, 5w30 vagy 5w40-est? (gépkönyv mindkettőt ajánlja)az autó semmi extrém tehelésnek nincs kitéve max sebesség amivel használva van 122 km/h. 140 00km-t futott benzines. kb 3 dl olajat eszik 1000 km-en.

másik fontos kérdés: mennyire fontos az autógyár jóváhagyását tartalmazó olaj vásárlása illetve hogyan tudom eldönteni, hogy melyik olaj jó a motorba annak ellenére, hogy nincs jóváhagyva hozzá. itt konkrétan arra gondolok hogy mondjuk fordhoz való shell helix fele árban lenne, mint gm-hez való. bolt ajánlja a petronas olaját is, de annak sincs jóváhagyása. nem hinném hogy egy ilyen egyszerű motorba olyan nagyon spéci cucc kell, mármint ha a full szintetikus shell jó a fordnak, nem hinném, hogy tönkretenne egy opelt.(csak full szintetikus olajat használok/nék) most mobil1 esp van benne, de drágább mint az arany, ráadásul keveset használom a kocsit, vagyis az éves cserénél lehet, hogy 4000 km futás sem lesz az olajban a cserekor......

mivel fele árban kapnék nem dexos2 olajat, nem lenne mind1, persze tönkretenni sem szeretném a motort. szóval szakember tanácsát kérném ezügyben. a válaszokat előre is köszönöm !!