Szia!
Véleményem szerint valamilyen húsnyúl fajtára lenne érdemes ráállni. Ne haragudj, sajna nem tudom merre élsz. Viszont figyelembe venném a lakhelyem és nagyjából akár a fórumon keresztül le tudod szűrni milyen fajta nyúlból van "hiány" azon a területen.
Népszerű a Pannon fehér, Kaliforniai, és utóbb a Debreceni fehér is elég keresett lett.
Pl. ha Dél-Magyarországon (vagy nyugaton, mindegy) élsz akkor érdemes lenne a Debrecenivel próbálkozni plusz néhány (2-4) Pannon anyát tartani a népszerűsége miatt meg így van választék más fajtából is.
Én nem csak húsként hírdetném a nyulakat, hanem mint tenyészállat értékesíteném. Így többet lehet érte kérni. A selejteket, lassabban fejlődőeket meg húsként árulnám.
Viszont, hogy egy húshibriddel jó eredményeket produkálj, ahhoz a rájuk vonatkozó tartástechnológiát kell alkalmazni.
Mindez az én véleményem, remélem valamelyest előrébb vagy vele.