Matirko1 Creative Commons License 2013.12.28 0 0 12536

Kedves Prelleg, Neked is köszönöm a korábbi és a mostani segítségedet is, de akkor nem értem, mi az, hogy nincs fent, hiszen itt látom:

https://familysearch.org/search/record/results#count=20&query=%2Brecord_country%3ASlovakia%20%2Bbirth_place%3A%22Barca%2C%20Kosice%22~           Akkor ez mi?

 

És segítenél kibogozni? Erről mi a véleményed? Ezeket tudom, plusz a 12500-ben leírtakat:

 

Materko/Matirko Ágnes házasságkötésijében (1908) anyja neve néhai Kovalszki Antonina, apjáé Materko Herman, született Kassán 1882.01.24-én. Ezt diktálta be.

Ugyanakkor, amikor a második - negyedik gyerekeit megszülte, mindig olyan számot diktáltak be az anya életkoraként (egyszer a bába, utána mindig a férje vagy tán az apósa) ami alapján 1882 és 1887 között születhetett.

 

Találtam egy Kovalszki Antoninat, Bobowa-ból, és egy Hieronymus Matirkot Gnazda-ból, továbbá azok gyerekeit, Ágnes kivételével. H.M neve szinte minden gyerek születésénél kicsit másképp van írva. Én csak egy Kovalszki Antoninát találtam, szerinted mennyi rá az esély, hogy az "enyémet" találtam meg???? 

Azért kapaszkodok belé ennyire, mert amikor M.Á férjhez ment, még csak tudta tán, hogy az anyját Antoninának vagy Antóniának hívják, és K.Antonina-ként csak ezt az egyet dobta ki a FS.

 

Már átnéztem Ágnes születése után kutatva Kassának minden felekezetét; Gnazda-t is, ahonnan H.M származik, és Plavnica-t is, ahol az utolsó gyermek született: Aloyzia Matirko, 1879-ben. Már arra is gondoltam, hogy nem-e lehet, hogy Aloyzia és Ágnes nem-e ugyanaz a személy......

 

Mi a véleményed?????

 

Továbbá, attól, hogy 1882-ben már magyarul vezették az anyakönyveket, mi van, ha egy lengyel anya és egy német vagy szlovák apa pl. Agnieszkának akarta nevezni a gyerekét? Akkor hogy írták be???