Fűszeres birsalmalikőr
1 liter frissen sajtolt birsalmalé és 1/2 liter alkohol /szeszfokot nem ír/ elegyébe beáztatunk 5 dkg. őrölt kardamominmagot,
1-1 dkg.szekfűszeget, fahéjat, koriandermagot.
5-6 nap áztatás után leszűrjük és 1 kg. cukrot adunk hozzá.
Pár nap érés után nagyon finom, ízletes likőrt kapunk.
A birsalámt vízben megfőztem, pépesítettem, majd vásznon leszürtem, kicsavartam.
A birslé kissé opálos volt, maga a likőr is, de az ízét nem befolyásolta. Bagyon élvezhető, finom volt.
Aromatikus likőr /ez a neve/
1-1 dkg. kaszkarillakéreg, szekfűszeg, kurasszóhéj, tárnicsgyökér, fahéj keverékét beáztatunk 1 liter 60 százalékos alkoholba.
4-5 nap után leszűrjük, és 1 liter cukorszirupot adunk hozzá. /cukor mennyiséget nem ír/
Pár nap állás után fogyasztható. Gyomorbántalmak esetén jó szolgálatot tesz.