coronatore Creative Commons License 2013.12.28 0 0 46

 

Fűszeres birsalmalikőr

 

1 liter frissen sajtolt birsalmalé és 1/2 liter alkohol /szeszfokot nem ír/ elegyébe beáztatunk 5 dkg. őrölt kardamominmagot,

1-1 dkg.szekfűszeget, fahéjat, koriandermagot.

5-6 nap áztatás után leszűrjük és 1 kg. cukrot adunk hozzá.

Pár nap érés után nagyon finom, ízletes likőrt kapunk.

 

A birsalámt vízben megfőztem, pépesítettem, majd vásznon leszürtem, kicsavartam.

A birslé kissé opálos volt, maga a likőr is, de az ízét nem befolyásolta. Bagyon élvezhető, finom volt. 

 

 

Aromatikus likőr  /ez a neve/

 

1-1 dkg. kaszkarillakéreg, szekfűszeg, kurasszóhéj, tárnicsgyökér, fahéj keverékét beáztatunk 1 liter 60 százalékos alkoholba.

4-5 nap után leszűrjük, és 1 liter cukorszirupot adunk hozzá. /cukor mennyiséget nem ír/

Pár nap állás után fogyasztható.  Gyomorbántalmak esetén jó szolgálatot tesz.