Matirko1 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 12508

A 12500-t ismétlem:

 

 

Mi a véleményetek, hogy találjak meg valakiket, akikről csak annyit tudok, hogy

  • a neve  Materko/Matirko Ágnes és a halottijában és házasságijában kassai születés van beírva: 1882.01.24-ből, de Kassán nem találtam meg 1882 és 1887 között.  (elvileg róm.kat, de minden felekezetet végignéztem).  Anyja: Kovalszki Antonina, apja Hier...Matirko/Materko Herman volt.
  • az anyja korán meghalt, így a Kassa melletti Bárcán Kusnyir Pálné nevelte fel, akiről annyit tudok, hogy Ágnes nénémnek szólította.
  • Ágnes szült egy kisfiút - az 1908-as házasságkötését megelőzően - Béla néven 1904.08.18-án, Bárcán. (A gyermeket Márton Bélaként tartották számon, mivel Ágnes Márton-hoz ment feleségül, de valószínűleg Márton a nevére vette, mint ahogy tette azt a következő gyermekkel is, 1908-ban.)
  • Ágnes alig, szinte nem is tudott magyarul. Hét nyelven beszélt, köztük tótul, németül, szlovákul, viszont magyarul alig. Így feltételezem, hogy az Agnes és a Béla nevek lengyel, szlovák, és német megfelelőinek egyikeként lettek anyakönyvezve.

Tudom, hogy az indexelésnél sok az elírás, de kifogytam az ötletekből, hogy hogy írjam be a neveket. Nincs valamilyen ötletetek?????? Hogy írjam be ezt a három nevet, mert egyiket sem találom.

 

Ha azért nem találom, mert valóban Bárcán lelhetném meg őket, segítenétek benne, hogy hozzáférjek a Bárcai anyakönyvekhez??????

 

Látom, hogy már fent van a familysearch-on, de nem lapozható. Az okát tudom, de abban kérem a segítségeteket, hogy valahogy mégis át tudjam lapozni a Bárca-i anyakönyveket!!!!! Légy szíves segítsetek..... nagyon fontos lenne.

 

Köszönöm szépen előre is.