NZA Creative Commons License 2013.12.27 0 0 18583

Engem az érdekelne, hogy a BKK előminősítési rendszeren átesett cégek honnan szerezték meg az alábbi, kötelezően bemutatandó referenciát:

 

Alkalmatlannak minősül a jelentkező (közös jelentkező), ha: M1) nem rendelkezik az előminősítési kérelem benyújtásától visszafelé számított megelőző három év során

legalább nettó 1 200 000 000 HUF értékű, legalább 24 hónapon keresztül, legalább 50 db autóbusszal nyújtott, menetrend szerinti, helyi és/vagy helyközi szinten megvalósuló, járművezetővel történő járatok üzemeltetéséről szóló referenciával.

 

Aszonygya:

- a VT-Arrivának biztosan megvan, hiszen BKV-s alvállalkozó és ha jól tudom, Fejér megyei szolgáltató volt

 

-Kravtex Kft. és Panoráma Tourist Kft: na ők honnan hozták ezt a referenciát? A Panoráma Tourist Kft. csinál menetrendszerintit a Jászkun volánnak 50 db. autóbusszal? Kétlem, a saját weboldalunk 29 járműről tud.

 

- T & J Busz Projekt Kft.: ez ugyebár a Volánbusz érdekeltségi köréből jön (micsoda referencia...)

 

- Kontakt-Busz Kft: dettó (éljen a "hosszú király" = King Long).

 

- Volánbusz: no comment

 

- Orangeways City Kft.: megvan nekik az 50 busz menetrendszerintiben?

 

- COLOR TOURS Idegenforgalmi és Szállítmányozó Kft.: ez is valami Volánbusz spinoff cég lesz, nekik megvan az 50 busz?

 

- LIV Intertrans Kft. (alias Wáberer): kamion, kamion, kamion - nade 50 db. menetrendszerinti busz? A kamion annak számít :)?

 

- INTER TAN-KER CITY Kft.: nekik ugyebár biztosan megvan a referencia.

 

 

 

Egyébként véleményem szerint lesújtó a piac állapota. Én ezek közül még mindig alig látok szakmai tőkeerős befektetőt (mondjuk ki az, aki pénzét ma magyar állami szektorban megkockáztatná, a jó magyar állam bármikor kicsinálja őket egyik pillanatról a másikra), inkább csak a mutyizás művészeit, vagy szélhámosokat. Alig van olyan, aki nem lenne érintett valamilyen botrányban. Az pedig, hogy állami cégek magáncégekkel versenyezhetnek (Tisza Volán, Volánbusz), az önmagában megkérdőjelezi az egész értelmét.

 

Természetesen azért érdekes mindez, mert a szegedi busztenderben hasonló referenciát kell teljesíteni.

Előzmény: Snake-Mojzi (18572)