elemzo9999 Creative Commons License 2013.12.25 0 0 6419

"Arra azért kíváncsi vagyok hogy a tűztérben a samott vagy a zsírkő bír-e ki többet?"

A samott mesterséges anyag és az összetétele határozza meg a hőfokot hoyg menyit bír, de a hőlökésállóség is fontos paraméter és a hőtárolási képesség is.

A samott legjobb termékei 1500 C fokot bírnak és ha folyamatos az üzem, pld kohó, kemence stb. akkor tartós is mert a túlzott hőlökések azért nem használnak neki.

A gyenge samott amit a kályhások használnak 500 C fokot bír csak, és a nagyobb hőlökésektől elrepedhet (elég ha jól túlterheli a tulaj a kályhát és szétreped a francba, pláne akkor ha a gyártónak nincs nagy présgépe. ezért a RATH samott a jobb a többi meg olyan amilyen.

A mélységi magmás kőzetek nem annyira érzékenyek, amikor kialakult akkor is volt ott egy kis meleg :)  de pld a bazalt az a felszinen szilárdult meg, így nem olyan mint a gránit ami mélységben.

A mélységben iszonyat nyomás és hő volt ha azt kibirta akkor némi tüzelgetést is kibír.

 

Ha sikerülne szétrepesztened a tűzben az érdekes lenne.

Előzmény: elemzo9999 (6418)