elemzo9999 Creative Commons License 2013.12.25 0 0 6415

Az igaz hogy viszonylag nehéz ilyen zsírkőkályhát eladni a hazai piacon, de ez nem a mi gondunk, a forgalmazónak kell jó marketing stratégiát kiválasztania.

 

Átnéztem a cég külföldi oldalát és a szabadalmait is tanulmányozom.

Annyiban hasznos volt betenni a linket is ide, hogy némely elképzelésemet megerősítették a műszaki anyagok és biztató hogy sikerült jobb megoldásokat találni.

 

Ez a cég a német piacon dolgozik 50%-ban ott ad el, ahol többszöröse a polgár vásárlóereje és annak megfelelő is az ár kialakítása. Ez német ár. A 3 millió ott annyi mint nálunk egy átlag cserépkályha ára összehasonlítva a német vásárlóerőt a magyarral.

 

Ha a cég nálunk is be akarna törni a paicra erőteljesen, akor speciális árat szoktak megadni, ami igazodik a hazai árakhoz, de innen nem vihető ki, mert az rontaná a piacát a német oldalon.

Ezért nincs itt most megfelelő ár. Ez az oka.

 

Ami a műszaki véleményeket illeti amit beírva látunk az nem helytálló.

Nincs kedvem róla regényt írni.

Akit érdekel utána néz a weboldalakon és ennyi.

 

A téglához csak annyit, hogy a tégla elkészítése és a technológia befolyásolja a kályhában történő felhasználását. Ha valaki ezzel nincs tisztában, egész a rácsszerkezetig bezárólag, annak fogalma sincs mit csinál.

 

Azért hogy érthető legyen, a régi kézzel előállított, átgyúrt tégla és a kiégetés technológiája teljesen más téglát eredményezett mint a modern téglagyáré, ami jobban szigetel (direkt légbuborékokat gyártanak bele az égetéssel), de más a belső szerkezete. A modern téglát amit itt gyártanak nem igazán célszerű kályhához használni sok okból.

 

Ha a téglát a zsírkőhoz hasonlítjuk (műszaki táblázatok elérhetőek), akkor fényévekre van a két anyag egymástól (pld hőátvezetés, hőtárolás, sűrűség, stb stb.)

 

A szépség az csak hab a tortán.

 

Meg kellene érteni végre, hogy az adott  lakás belsőépítészeti megoldásai nagyban befolyásolják a telepíthető kályha külső megjelenítését. Egy csodaszép cserépkályha sem telepíthető egy nagypolgári lakásba népi motivumokkal, és egy minimalista lakásba sem. Ezt a cserépgyártók már tudják, és ezért lehet kapni megfelelő cserepeket.

De a tégla ide bevihetetlen, ezért a piaca is más. 

 

 

 

 

 

Előzmény: maguborka (6405)