francecoupe Creative Commons License 2013.12.25 0 0 53975

Ültetésnél érdemes a hátsó lengőkarszilenteket is annyival elforgatni, amekkora lesz az ültetés, mert különben folyamatosan előfeszítésnek lesznek kitéve, így idő előtt tönkre mennek.

Érdemes lenne a telókat is keményíteni, vagy legalább az ültetőrugóhoz igazítani, mert a gyári teló ültetésnél már nem az optimális helyzetében fog dolgozni, hisz ne feledjük, ha nem tudnak egymással jól dolgozni, akkor az az úttartás és komfort kárára fog menni.

Ha hátul is ültetni akarsz a torziós rudak elforgatásával, akkor már érdemes helyben felújítani is a hidat ( megfelelő, hozzá értő helyen, nem perselyezve ), ha nem volt mostanában. Ezzel a későbbiekben sokat spórolhatsz.

A pogácsák a kerékcsapágyakat terhelhetik nagyobb mértékben, de 10mm alatt ez nem számottevő, én is használok már négy éve, nem cseréltem még kerékcsapágyat.

Az ültetés valamivel jobban fogja terhelni a futőmű szilentjeit, gömbfejeit, de ezt sem nevezném nagy mértékűnek, persze ez függ attól is, hogy mennyire keményítesz. A futőműre inkább nagyobb terhelést fog jelenteni a 16-os guriga a nagyobb tömege miatt.

Előzmény: Törölt nick (53974)