Törölt nick Creative Commons License 2013.12.22 0 0 42764

Tamás, ami a fotódon látszik, a Bik-kútig jóformán semmi gond, esetleg a tanösvény végén a függőhíd után meglepő egy kicsit az hogy gyakorlatilag szinte a semmibe festették fel a jeleket, ösvény ott az életben nem volt. Ennek ellenére a rengeteg jelnek köszönhetően (és a GPS figyeléssel együtt) ez még OK. a Bik-kútig.

Viszont a Török-rétnél is történt több útvonalmódosítás, amik nekem feleslegesnek tűnnek.  Ezek még sehol nem szerepelnek, a legmegtévesztőbb a réttől Ősagárd felé indulva az hogy leterelték az erdészeti útról a jelzést, be az erdőbe, ahol semmi ösvény, azért hogy utána kb 500 méterrel ismét visszatérjen szerencsétlen kék az erdészeti útra.

Nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek.

Ha nyomós indoka volt ennek akkor elnézést, de ha semmi akkor ez egy óriási baromság. Csak arra jó hogy megtévessze a túrázókat.

A Nagy-Májnál is tereltek egy pár száz méteren, okot ott sem láttam, ha csak nem az ott lévő kis vadászház nyugalma volt a fő szempont.

a kék a széles erdészeti úton ment, ezidáig, most balra tér, be az erdőbe

oda.

Azért hogy kb 500-600 méter múlva visszajöjjön az útra...

Mindenesetre nem értem miért történt mindez, biztosan megvan rá az indok hogy a Naszály-hegy kb 60 éve meglévő kéktúra útvonalát így széttördelték, összekuszálták az új jelzésekkel. Nekem úgy tűnik hogy indokolatlanul és öncélúan, remélem nem lesz igazam és valaki elmondja miért kellett ezt így.

És nem a Gyadai-rétre gondolok, mert az még tetszik is, hanem az Ősagárd felőli oldalra.

Előzmény: olahtamas (42760)