olipapa Creative Commons License 2013.12.22 0 0 49198

Igen, 20 C fokon kb 30% az oldhatóság az somaltulosnak, de meleg vízben ez érezhetően javul. Ezen kívül megpróblhatod kávédarálóval porcukor jellegűvé őrölni, így már nem lesz "homokeszerű". Molekulamérettel ez oldhatóság nem függ össze ilyen viszonylatban.

Fruktózt szerintem se próbálj, csodálkoznék, ha működne, bár ugye pár éve megy ez a 60g glu, 30g fru kombó révén tapasztalt magasabb cho felszívódás.

Javaslom még a viaszos kukorica keményítőt, ha kisérletezni van kedved tompítva a malto magas Gi jét. Ennek a keményítőnek GI-je kb 55, malto mellé keverve jól oldódik, (sima vízben idővel leülepszik az aljára, nem zselésedik), Molekula tömege brutál nagy,gyomornak ezért ideális. csak glükoz alkotja.  Negatívum, hogy olyan az állaga, mint a púder, elég nehéz adagolni, kimérni, száll mindenfelé.