allez zserzseli! Creative Commons License 2013.12.22 0 0 49197

back to work – torturing in the Beech

 

szombaton patrollozni mentünk Hutch-al, ezúttal választásunk a Buck-re esett. No, nem a Milwaukee Buck-re, mi ugye Brooklyn Nets supporterek vagyuk. Hanem a Hungarian Buck-ra. Mondták, ez a land of fountains, van itt Regret Fountain, Thomas Fountain, Castle Fountain.

 

Starsky! Go, and let’s catch some csínytevő – szólt Hutch. Ok MAN, úgyis régóta fáj a fogunk, hogy elkapjuk a Steel City Clan egyes tagjait. Na, nekik hírük hamvuk nem volt, perhaps már a winter sleepjüket nyomják, viszont induláskor a Godfather-t és a két whiskey-st láttuk elillanni, pár small fish-el a hátuk mögött.

 

No hurry, nyugtattam Hutch-ot, the day is long, time works for us. Ta’s Shelf-ről indultunk, Aaron, egy régi foxmulder szegődött mellénk. Slow motion-ben haladtunk, the land was amazing, powder snow, és egy ragyogó sun!

Jött sorjában a sok usual suspect, Frid „NonPlusUltra” Man, Dorothea, the „Gardener”, Leslie, the „Sheperd” és így tovább.

 

Az úton jó pár hangulatos Tea House van (errefele valamiért t.h.-nak rövidítik őket), mindegyikben drinkeltünk egy keveset, sőt Regret Fountain-nél még a country specialitását, a Fat Bread-et is kipróbáltunk. Hmmmm, this is a tasty bread – kacsintott Hutch, aki köztudomásúlag nagy filmrajongó..

 

Néhol érezni véltük a whiskey-sek acidos savanyú szagát, de sehol senki. Csak mi és Aaron a rengetegben. De utóbbi így nem stimmelt. Így ő Bald Stone-nál el is tűnt, szerintem butter van a fején, félt, hogy a végén még ő is horogra akad.

Thomas Fountain-nél egy igazi queent pillantottunk meg! Nem mást, mint magát a Spartan Queen-t. Vele két hű társa tartot, társalkodónője, Sophie, the SuperTrail Talent és őre, Mr. All-Check. Meghajlunk előttük és a következő hegy előtt, majd slowly a Turkish Roadra kanyarodunk.

 

Érezzük, hogy itt már meglehet egy-két wrong-doers, Hutch really gets excited, előre-előre szaladgál. Nem csalódunk, Castle Fountain előtt a kisebbik whiskey-s adja meg magát, majd nem sokkal később Aaron-t gyűjtjük be. Polóniumot emlegetnek, szerintem a két másik keverte a teájukba hogy velük legyünk inkább elfoglalva.

 

Hutch a Turkish Road végén egy utolsó try-t tesz, hogy cath-elje a a Godfather-t és a LongDrinkJB-t, de no chance. Kettéválunk és én az egri favellák-nál teljesen elbambulom az utat. Elhagyott weekend houses, no man’s land, csaholó dogs, I have no idea where I am, teljesen desperate vagyok. Már azt hiszem a rendezők elrontottak valamit és ez nem a Starsky and Hutch, hanem a Lost. Remélem nem a sorozat.

 

Finally, megtalálom a railywayt és a nyomvonalat követve beérek Egerbe, a Throw Square-re. A helyi HQ-ben várnak a kollegák, megkóstolunk egy másik helyi specialty-t, a Bread a la Parisien with Red Gold-ot. Jól esik. An other tasty bread.

A nagyhalak ezúttal is kicsúsznak out of our hands. de no worry, két hét múlva az éjszaka leple alatt fogjuk meglepni őket.

See you at the Far-away Peaks of Buda Mountains.