juhosttt Creative Commons License 2013.12.22 0 0 31673

Ahogy ígértem a csoda tenyészetem számokban kifejezve:

3 nyulat vágtam 3 anyától 1 baktól származnak

 

házi keverék vadas, üregi jellegű anyától: Rövid zömök test, jó hús:csont arány, de kistestű. 1.9 hónapos, vágott súly belsőségek nélkül: 69.2 dkg. Az anya házi kedvenc így ő termeléstől függetlenül marad.

 

hollandtarka keverék anyától: Átlagos alkatú, nem hosszú de nem is zömök. 2.2 hónapos, vágott súly belsőségek nélkül: 73.2dkg. Az anya nincs meg, már levágtam

 

A "győztes": lepketarka közepes testű anya: 2.1 hónapos vágott súly belsőségek nélkül: 49.2 dkg. Az epe nagyon nagy volt, a hús:csont arány nagyon rossz. A mája egészséges tiszta. Egy ketrecben van a hollandtarka kicsinyeivel, egy  takarmányt kapnak, így még a különböző tartásra se foghatom h nagyon rossz lett... Az anya megint fijalt, de választás után levágásra kerül.

 

Hát lassan kikopok a selejből remélem... Pedig a lepketarka anyát nagyon dícsérte a gazdája... hát még szerencse hogy nem vettem még1-et ebből a remek vérvonalból...

A kacsára cserélt üregi jellegű nyulam kicsinyei még csak 9 naposak, de az anya egy nem túl húsos fajta, laza bőrű anya. Meglássuk az apai vérvonal mennyit húz rajta. Ha nem segít akkor levágom mind2 ezen jellegű anyát. Már van 2 növendék aki a tavaszt várja, és akkor ők is tenyészetbe állnak. Remélem legalább olyan jók lesznek mint a szülei.