Blue from the Island Creative Commons License 2013.12.18 0 0 27117

"Érdekképviseletünk fontos eleme, hogy számszerűen is meg tudjuk mutatni sportolói bázisunkat. Ezért kérjük azokat az ultrafutókat, akik még nem léptek be MASZ tagsággal bíró sportegyesületekbe fontolják meg leigazolásukat.

Tagegyesületeinktől azt kérjük, hogy aktívan lobbizzanak a leigazolatlan ultrafutók befogadására. Ennek elősegítése céljából megküldhetik számunkra egyesületük ismertető anyagát és programját, azt az UMSZ honlapján és facebook oldalán közzétesszük."

 

Mi vagyunk a láthatatlan légió? :) De tényleg mennyien vagyunk mi hosszútávfutók legyen akár az sík vagy terepen futás?Tízen,százan,ezren,kétezren?

Az ultrafutók közül most néhány tucatnyian rendelkezünk sportegyesületi tagsággal és érvényes sportorvosi engedéllyel,így a MASZ részéről vagy bármely cég részéről akitől támogatást,pénzt,fegyvert,paripát kérnénk szintén ez az első kérdés mert néhány futó hogy körbe,körbe és terepen vagy tavak partján rohangál az egy nem létező sportág ennyi szereplővel a színpadon.Mert ennyit látnak belőlünk ezt a néhány tucatot aki a rendszerben van.

Ha nincs pénz,támogatás akkor fejlődés sincs és nem is lesz mert "nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket."

 

Újítani,változtatni kell. 

 

A MASZ-nál ahová az ultrafutás is tartozik minden atlétikai Országos Bajnokság így működik,sportegyesületi tagság és sportorvosi engedély kell az induláshoz,aki indult már félmaratoni,maratoni OB-n az tudja és nálunk is így kellenne már működnie sok éve.Ezért vagy így kerülnek megrendezésre a jővő évtől az Ultrafutó Országos Bajnokságok és ezen érhetnek el a futók olyan eredményeket amikkel kijuthatnak világversenyekre,vagy nem így és akkor nincsenek OB-k és világversenyek sem.Na de,egy most sem létező sportág nem megrendezett Országos Bajnokságai zavarnának valakit rajtunk kívül?Szerintem nem.

 

Olyan sportegyesületbe érdemes belépni akinek van vagy maga is ultrafutó része,ezek az UMSZ(MASZ UB) tagegyesületeink és az EMU,akik szintén véreink és futóbarátaink(vagy olyan klubba aki belép az ultrafutó egyesületek közzé).Ha máshová lépsz be az elveszett tagság megint,nem számítasz majd ultrafutónak a rendszerben.

Remélhetőleg sokan elküldik közülük a kedvcsináló klubot bemutató összeállításokat.

 

Van időnk kicsit gondolkozni és választani...