Feriba51 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 95104

Ne szomorkodj, van még olyan félresikerült ember, aki csinált ilyesmit.

Én vagy három éve úgynevezett "csendespárlásos" módszerrel főztem. Kaptam is itt szépen:-)))

A módszer abban állt, hogy a főző felső részét, a sisakot száraz rongyokkal bugyoláltam be, a páracső esett a hűtő fele és nem emelkedett. Nem volt hőmérőm, de úgy főtt a cucc, hogy nem hallottam semmit. Innen a neve is.

A minőség nem volt roszabb, mint a klasszikus emelkedett páracsövű, kétlépcsős főzésnél.

Egyszer Miklós1 kollégánk is jelezte itt, hogy ő is csinált ilyen csendes párlást, de nem részletezte, hogy miben nyilvánult meg és mit tapasztalt.

Én annyit értettem, hogy Te a párlás elején fűteszz rendesen, a vége fele meg visszaveszed, nem engeded az erős csorgást. Ez egy biztosabb utópárlat elválasztáshoz vezet, ami bizonyosan megnyilvánul a minőségben is.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Törölt nick (95103)