Ne szomorkodj, van még olyan félresikerült ember, aki csinált ilyesmit.
Én vagy három éve úgynevezett "csendespárlásos" módszerrel főztem. Kaptam is itt szépen:-)))
A módszer abban állt, hogy a főző felső részét, a sisakot száraz rongyokkal bugyoláltam be, a páracső esett a hűtő fele és nem emelkedett. Nem volt hőmérőm, de úgy főtt a cucc, hogy nem hallottam semmit. Innen a neve is.
A minőség nem volt roszabb, mint a klasszikus emelkedett páracsövű, kétlépcsős főzésnél.
Egyszer Miklós1 kollégánk is jelezte itt, hogy ő is csinált ilyen csendes párlást, de nem részletezte, hogy miben nyilvánult meg és mit tapasztalt.
Én annyit értettem, hogy Te a párlás elején fűteszz rendesen, a vége fele meg visszaveszed, nem engeded az erős csorgást. Ez egy biztosabb utópárlat elválasztáshoz vezet, ami bizonyosan megnyilvánul a minőségben is.
Jó nedűt!!!