deszegregator Creative Commons License 2013.12.15 0 0 95063

Az a legnagyobb baj , hogy nem a lényegi dolgokkal foglalkozol! A kazánhőmérő egy kalap fos, nekem is az van, volt, de számomra nem releváns amit mutat, csak egy dolog érdekel belőle: A folyamat, hogy mennyire melegszik a cuccos. Csak a duplikált rész hőmérőt használom, azt is csak azért hogy rápillantsak a melegedés folyamatára. Volt páracső hőmérőm,  kb. a 10. felöntés után 105 fokot mutatott, kibasztam mint macskát szarni. Hiába kalibrálható, ökörséget fog mutatni. Vannak digitális , jó hőmérők , segítenek a használóik beszerezni...

Lényegi dolgok, szerintem.:

- Megtalálni a főződ jó elválasztását a PÁLINKA MINŐSÉGE , és nem az öncélú méregetések érdekében!! Erre számtalan módszer van, de te fogod megtalálni a te főződ optimális használatát.

- Érdemes mérni epruvettával a kifolyó alszesz alkohol tf%-át.

- kozmaolajszűrés

- Alszesz ízlelgetése, ha 15 % körül már nincs gyümölcsjellemzője, hanem savanyú, szar anyag, nem főzöm tovább, nincs értelme, de főzöm akár 8 % körülig is ha jó.

- Igyekezni kell tisztázásnál az EP lehető legoptimálisabb elválasztására, egy pici EP inkább csússzon be a középpárlatba, minthogy értékes "középpárlat elején jellemző" alkotókat vegyek el.

- UP- tól nem kell "rettegni" , főleg nem túl hamar váltani rá, de ez ismét erősen készülékfüggő.

- Ioncserélő műgyanta, rézhűtőm van, nagy szolgálatot tesz.

Ezeket ajánlom, nem állítom hogy igazam van, de én ezeket tartom lényeges dolognak a főzésnél.

Nagy vonalakban ennyi, ha tudsz közelítőleg pontos méréseket végezni az hasznos lehet, de ha ez "csak ennyi" lenne, akkor nem lennének profi főzőmesterek, beprogramoznák a ketyerét, a végén meg folyna a csodaszer.

Halgass a tapasztalt kollégákra, és kicsit nézz utána a dolgoknak, nem akarnak ők téged ugratni, mindenkinek más a stílusa, a céljuk mégiscsak a "téveszmék, tévutak" korrigálása.

Előzmény: Törölt nick (95030)