eredmény:
Nem látom szükségét a grafikonos ábrázolásnak. Az eredeti elképzelés szerint lett volna értelme, hiszen 5 fokos emelkedési szög változással (majd 10 fokossal) terveztem, de ehhez egyszerűen nem volt elegendő cefrém, s mivel jobbnak láttam több mérést végezni egy egy emelkedési foknál, így leegyszerűsödött, és áttekinthetőbbé is vált
50 fokos emelkedési szögnél:
a cefre lefőzésének időtartama kerekítve: 60 perc, 70 perc, 65 perc, 60 perc, átlagolva és kerekítve: 64 perc
Tisztázás ideje: 1 óra 55 perc
Mennyiség: 2,2 liter 50 alk fokos párlat, az alkoholfok beállítása után.
30 fokos emelkedési szögnél:
a cefre lefőzésének időtartama kerekítve: 45 perc, 40 perc, 50 perc, 55 perc, átlagolva és kerekítve: 47 perc
Tisztázás ideje: 1 óra 15 perc
Mennyiség: 2,1 liter 50 alk fokos párlat, az alkoholfok beállítása után.
10 fokos emelkedési szögnél:
a cefre lefőzésének időtartama kerekítve: 40 perc, 45 perc, 40 perc, 45 perc, átlagolva és kerekítve: 42 perc
Tisztázás ideje: 55 perc
Mennyiség: 2,3 liter 50 alk fokos párlat, az alkoholfok beállítása után.
Minőség: A különböző emelkedési fokoknál kinyert párlatok minősége nem tért el egymástól, így nyugodtan összeönthettem őket, nem követtem el vele karaktergyilkosságot.
Talán nem hatragszik meg rám Feri bá, ha a tőle megszokott módon köszönök el.
Jó nedüt