elemzo9999 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 6249

"Nekünk is volt kitűzött cél: a másodlagos égéskamra hasznosságának, hatásfokra gyakorolt hatásának vizsgálata."

Ez a feladat/üzleti/kisérlet/fejlesztés stb. célja (fogalom zavarban vagy).

Amit azért tűzöl ki hogy információkhoz juss, a továbblépés érdekében, vagy igazolj valamit, feltevést, akármit, stb stb.

A mérés célja ennek a feladatnak a megvalósítása érdekében végrehajtott műveletek szakszerű végrehajtási módszere, ennek minden velejárójával együtt, ami biztosítja a helyes és félreérthetetlen eredményeket, úgy hogy ne zavarja meg valamilyen hibás adat vagy hibásan értelmezhető mérési eredmény.

Hogy mindenkinek értelmezhető legyen, egy példa:

A külső hőmérsékletet egy laktanyában az ügyeletes tiszt irodája egyik ablakának külső keretére felrögzített külső hőmérő mérte. Ennek az értékei alapján határozták meg a reggeli torna öltözékét. Télen is. Csak érdekességképen az ÜTI szellőzésre nyitotta az ablakot, mert baromi meleg volt az irodában a központi fűtés miatt.  A meleg szépen a hőmérőt is elérte. Az ÜTI meg kora reggel 5 kor leolvasta a hőmérőt és mondjuk az értéke alapján egy táblázatból kiolvasta az elrendelt öltözetet és azt bemondta a század szolgálatok hangosbeszélőjén. Kb 10 fokot tévedett minimum, ezér trikóban mentek nulla foknál is tornázni a katonák, akik azt hitték ez az edzés része. Amikor észrevették az öreg latonák, már csak azért sem szóltak hagy szívjon a következő csapat is. Tehát mérés volt, a hőmérő jó volt, csak nem az mérte amit gondolt az elrendelője.

Előzmény: sancibácsi (6247)