Törölt nick
2013.12.12
|
|
0 0
94846
|
Ezt valóban félreérthetően fogalmaztam meg...:)
Az etilalkohol forráspontja 78 C fok körül van (de már előbb elkezd párologni), a vízé meg 100 C (persze az is előbb kezd el párologni), úgy gondoltam, hogy nem engedem a hőfokot fel 100 C-ig, a töményebb kihozatal miatt. A logikám szerint ha a víz is forr, akkor több víz kerül a párlatba. Közvetlen a cefre felett mérem a hőfokot (van egy ígéretem a hétvégére egy kísérletről, képekkel is illusztrálom majd, akkor látható is lesz miről beszélek), ez feltehetően néhány fokkal alacsonyabb mint a cefre hőfoka, de figyelembe veszem. Tulajdonképpen csak a tisztázásnál alkalmazom a módszert, a cefre főzésénél nem.
Lehet, hogy nincs értelme, az is lehet, hogy kimondottan rossz, ebben nincs nagy tapasztalatom, megköszönném ha véleményeznéd. |
Előzmény: snapszmester (94842)
|
|