Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94806

Így már értem mire gondoltál. Ebbe a hibába én is beleestem. Mostanában úgy csinálom (biztos nem ez a legjobb, még variálni kell), hogy a cefrével nem szórakozom, felengedem 100 celsiusig, visszaveszek valamit a fűtésből, de gyakorlatilag 100 celsius körül történik a főzés. A hőmérő a gőz hőmérsékletét méri, közvetlen a felszín felett. Forr a cefrém. Lehet, hogy ez nem jó, ha van erről véleményed, írd meg! Tisztázásnál viszont szabályozom, nem engedem 94-95 fölé. 80-nál indul, a nagyrésze 85-90 celsiusnál jön le. A végefelé már nagyon vissza kell venni a fűtést (akkor éri el a 94-95-ös hőfokot), de olyankor már alig csepeg. Itt megállok, ilyenkor kb. 45 fokos a kijövő, ami azt jelenti, hogy a kész anyag 65-75 alkoholfok közötti lesz.

Előzmény: deszegregator (94798)