BJszakért Creative Commons License 2013.12.11 0 0 8430

MI lesz velünk

ha akkreditált munkahelyen dolgozol és csak fogyatékossági támogatásban részesül, semmi más ellátásban, akkor nem kap jövőre bértámogatást foglalkoztatásod ideje alatt ez a cég komplex minősítés nélkül, ez volt hétfőig, akkor elfogadták Mmtv módosítást, amely azt mondja ki, hogy megváltozott munkaképességű személy a fogyatékos személy a bértámogatás szempontjából. 2014. januártól hatályos ez a módosítás (mást is tartalmaz), de még nem jelent meg Magyar Közlönyben.

Hát érdekes paradoxon lett volna, ha éppen a fogyatékos személy, aki a legsúlyosabb megváltozott munkaképességű (mmk) ember, éppen ő nem mmk személynek minősül, holott a 22 § szerint annak minősül a rehab hozzájárulás szempontjából.

 

Más esetben, ha a fogyatékossági támogatásodban az van, amit írtál, hogy felülvizsgálata nem szükséges, akkor nincs újabb felülvizsgálat öt évente, és sehogy sem.

 

Tehát igen elfogadták hétfőn Mmtv (2011. évi CXCI.tv.) módosításait, de érdemben nem segít a megváltozott munkaképességű személyek helyzetén. Figyelmetekbe ajánlom sz16 linkjét.

Megfelelő törvényi keretek (jelenlegi nem az), pozitív cselekvés, és diszkrimináció mentesség kellene, felelős kormányzati és üzleti szféra gondolkodásra a fenntartható környezetért, társadalomért. Lelkük rajta.

 

Tíz megváltozott munkaképességűből csak kettő dolgozik

http://www.vg.hu/gazdasag/tiz-megvaltozott-munkakepessegubol-csak-ketto-dolgozik-417517

 

Rámpát a ranglétrára!

http://nol.hu/belfold/20131207-rampat_a_rangletrara

 

És amíg az Emberek egymáshoz így viszonyulnak, ez erkölcsi válság, nem csak gazdasági, az Emberek értékrendjével is gond van, hiszen mind egy rendszerben (hálózatban) élünk, senki sem külön álló sziget, ma mással történik meg, holnap veled, nem tudhatod (egy baleset, betegség,....---): Véresre verték a villamoson, mégsem segített neki senki http://www.origo.hu/itthon/20131209-veresre-vertek-a-villamoson-megsem-segitett-neki-senki.html?source=hirlevel