tp329 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 31351

Kevés kivételtől eltekintve nem a "mitől", hanem a "hogyantól" lesz baja a nyúlnak (állatoknak).

Ha lédús növényt adsz fagyottan (no, ez megint kinél, mit jelent), tehát a benne lévő víz (a nedvei) jéggé van fagyva, akkor megnő az emésztőszervi megbetegedés esélye. Ha puffasztó hatású takarmánnyal akarod jólllakatni a farkas éhes társaságot, megint csak megnő az esély, hogy gond lesz. De ugyan így a földes (sáros), kicsit rothadt stb. stb. termények is mind kockázat növelők!

De csak egy tényező! Van még millió más, ami befolyásolja a végeredményt. Ezért fölösleges kategórikusan leszólni bárkit is a bevált gyakorlatáért mert nem ismerjük a másik millió összetevőt. De ugyan ezért nem kell gondolkodás nélkül átvenni semmit sem!

Tehát:

Ha a karalábét fagymentes helyen tudod tárolni és már nem fagyos + egyéb szennyeződéstől is mentes, akkor adhatod a nyúlnak DESSZERTnek!

Ha már mondjuk az abrakkal és/vagy szénával háromnegyedig jól laktak, adhatsz annyi karalábét vagy más problémás növényt, amit rövid idő (mondjuk fél óra) megesznek. Valószínűleg nem fognak bezabálni, valószínűleg nem lesz bajuk.

Szomjasak se legyenek!!!!!!

De! pl. süldőknél, ha kevés az etető és lesz olyan nyúl ami még a desszert osztáskor üres gyomorral ácsorog és várja, hogy sorra kerüljön, az a desszertre fog rácuppanni, mert a majdnem jóllakás állapotában leledző társai esetleg kevésbé szorítják félre. No, ő lesz az aki (esetleg) másnapra felfúvódik és alapját szolgáltatja a "nem értem...." kezdetű másnapi fórum kérdésnek. :-))))

 

Előzmény: B.Zoli79 (31348)