zlota Creative Commons License 2013.12.11 0 0 6217

Ez nem meglepő,hogy előfordulhat sajnos, de mi nem?

Amíg pénz alapú, addig ugyanígy lehet valaki ügyvéd vagy orvos is.

Aztán ezért van, hogy az illető cukros vízet itat a cukros beteggel az meg meghal...mert azt nem tanították meg, hogy a "hi" az azt jelenti magas vércukorszínt vagy , hogy géphiba.Egy mezei vércukorszíntet nem tud a barom megmérni, és még annyi logikát sem tanítottak neki, hogyha már olvasni sem tanult meg 5 év és egy diploma alatt, hogy akkor megméri egy egészséges ember pl saját maga vagy az asszistense vércukorszintjét azzal a géppel, aztán összehasonlítja az eredményeket!

 

Természetesen kifordítottam most én is és extrémre a példákat amiket írtam.

Jelenleg szakember(ek) a fórumon is, maximum kályhás szakemberek lehetnek. Esetleg mestervizsgával rendelkezők.

De most is rengetegen hírdetik magukat itt is és mindenfelé "tömegkályha építő mesternek".Hol lehet ilyen mestervizsgát tenni? Mert akkor én is bejelentkezek. Mutassanak már egy két hivatalos papírt, hogy mégis milyeneket lehet szerezni!

Én is feldobom majd a papírjaimat, még a héten (persze ezeket is lőhettem volna)

 

Még azt sem tudjuk, hogy ki hivatalosan a tömegkályha építő szakember.Nem hogy mester! Az, hogy emberek magukat csak úgy saját elhatározás alapján tömegkályha építő mestereknek vagy szakembereknek hívatják az számomra érdekes. Mi alapján?1 kályha már azzá tesz, vagy 100 vagy 1000? Semmenyi nem tesz azzá! Ahogy biológiatanár sem lesz senki, hiába tud többet mint a tanár.

Hiába lenne valaki a világ legjobb biológia tanára, ha az illetőnek nincs papírja, nem taníthat pénzért, sőt nem is hívathatja magát tanárnak. És a tanítványai sem lesznek biológia tanárok, csak mert Ő azt mondja tanította őket.

Most extrém példa, de mi lenne ha én is csinálnék egy ilyen workshopot aztán megtanítanám az általam elképzelt hülyeségeket. Mondjuk bilitömegkályhát típusú tömegkályhát.Ha nem lennék korrekt még azt is megtehetném, hogy általunk beszélt tömegkályhához hasonló kályhákról beszélnék ott. Akkor én is mindjárt tömegkályha építő mester lennék?Miben lennék különb, ha elmegyek egy ilyen „workshopra” és akkor "megszerzem" ezt a jogosítvány és utána közel NULLA tudással - mint mester a saját workshopomon pénzért oktathatom másoknak az igét?

Arról nem beszélve, hogy az összeg kifizetésén kívül- ergo papír- és a fizikai ottlétem vagy valós tevékenykedésem felfogásom között nagy különbségek lehetnek.

Jó kályhás is az lesz aki a más kályhás, de mégjobb ha több kályhás mellett legalább 1 évig segédként eldolgozgat, és ez mellett kályhás szakmunkás vizsgát tesz. Felépít 4 óra alatt 4 sort egy cserépkályhából kialakítva a talapzatot és a tűzteret, jelezve a további füstjáratokat. Leadja a tervet és ezen kívül átviszi a lécet az elméleti vizsgán a vizsgabizotság előtt, akik ha jól rémlik nálunk hatan voltak. Talán azért mert a tudás hatalma :)