fvcc Creative Commons License 2013.12.10 0 0 123390

Ja, hát ott sem sima minden :) Mi is lépcsözünk egy kicsit, vagy a hegyoldalon át ereszkedünk le a strandra (mikor mihez van kedvünk).

 

Háát, a hazaiak tudnak. A tulaj idén megmutatta az egyik kertjét (a sok közül). Kimentünk az országútra, átmásztunk a szalagkorláton, és másztunk lefele a 60-70°-os meredeken :). Az volt a kert.   Olajfa - ültetvény, mandula, szölő. Ha valahol van 2 méter lapos, akkor ott káposzta, miegymás terem.   Másik kertjének egy része nyáron parkoló, összel burgonyát ültet ugyanoda. Mit modjak?  20 nm-en 100 kilót ás ki. Évente 2x.

 

   Én dombvidéki vagyok, (elvesznék az alföldön: számunkra nincs tájékozódási lehetőség.  Nem tudjuk mihez viszonyítani, hogy 1 km-re vagy 10-re van-e valami). Ott meg helyben van a Magas Tátra, a lanka, meg a tenger is.  Nincs attól jobb.

 

   A páromat  is zavarja kicsit, hogy velünk szemben van Hvar. Szoktam neki mondani, nézzen Hvar és Brac közé - ott végtelen :)   . vagy várja meg, míg Hvar párába merül.

 

Jaj, a töltést ne emlegesd :D  96-ban Bosznián át mentem HR-ba. Slavonski Brod után tekeredtünk (mert a hídat lebombázták), míg láttunk egy "babkarót" horvát zászlóval. Biztos, ami biztos, megkérdeztem: jól megyünk-e Boszniába? Jól. Én meg rátapostam a gázpedálra.... Ami elöttem volt emelkedő, az a Száva töltése volt.... (sikerült megállni a tetjén. egy trozoga kompot épp javítottak, azzal keltünk át a folyón)

Előzmény: szikla2 (123389)