elemzo9999 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 6209

Azért tipródok itt mert ilyenkor van időm, és mert nagyon szórakoztatóak vagytok mellesleg.

 

A jogot nem én csinálom - az van, olyan amilyen, én csak használni vagyok kénytelen, tehát ezzel kár nyüglődni, aki nem ismeri olvasgassa és lőn világosság.

 

Mellesleg a Rubik kockát is elcseszték ilyen szempontból.

 

Hiba volt komolyan venni a piszkálódókat a múltkor, ez tény.  De tök lényegtelen.

 

A kályhám működik második télen, és sok tapasztalatot adott, de tömeges hazai  gyártáshoz drágább mint szeretném (külföldön nem lenne vele semmi gond, mert ott meg olcsóbb ), ezért új technológiát kisérleteztünk ki amivel a fele!!! lett az anyagköltség, és tizede az építési idő, a szakértelem az építéshez is kevesebb kell.

Némi elem fejlesztést is kitaláltam hozzá hogy még biztonságosabban építhető legyen.

Az ajtó is továbbfejlesztet dolog, a mostanit is le fogom cserélni majd szezon végén vagy még januárban.

Mivel a kivitelezésben nyilván lehet nálam rutinosabb versenyző, csinálhatja szebben jobban, de az elv a lényeg, az benne az új. 

 

A huzat móka is sikeres, már működik. Ez lesz az első tömegtermék. Az ára 30000 körüli lehet kb. (lakóházra), bármilyen kéményre jó (iparira is). Ez be lesz vizsgálva (BME Áramlástan, szélcsatorna) ha elkészül a szükséges továbbfejlesztett új prototípus (a kéményről nem szedem le)

 

Egyébként meg ha valamihez nem értek azt a szakmai kapcsolatok elmondják, és nem szoktam elaprózni mindig a legjobbtól, illetve gyártótól szoktam kérdezgetni dolgokat.

Segítenek, nincs rossz tapasztalatom. Ha szükséges akkor a külföldi gyártókkal is felveszem a kapcsolatot. 

Előzmény: ab69 (6197)