Pankahárom Creative Commons License 2013.12.10 0 0 8427

Pankahárom

Kedves Fórumozók!

Néha-néha belenézek az oldalba. Nem vagyok állandó olvasó, de a műtét utáni rehabilitációval kapcsolatos dolgok nálam ma verték ki a biztosítékot.

2011-ben százalékoltak le. (Váz és kötőszövet autoimmun betegség, szívritmuszavar, mélyvénás trombózis, tüdőembólia......és ezek kísérő nyavalyái).

2012 novemberében gerincstabilizációs műtétem volt. Nálam minden késett egy kicsit az autoimmun betegségem miatt. 2013. februárjában elkezdődött a műtét utáni rehabilitációm, ami félbe is szakadt, mert kórházba kerültem előbb gége, majd tüdőgyulladással. Felgyógyulásom után jelentkeztem a gerincsebészemnél, persze hetekkel későbbre kaptam időpontot. Ekkor MR beutalót adott és egy időpontot, hogy ha végzek jelentkezzek nála 07.11-én. Később felhívtak, hogy az új időpont 08.08-a........Majd újabb időpont 08.22. Bejutottam!!!!

Ott helyben újabb röntgen, neurofiziológiás vizsg. (az fizetős volt) MR kiértékelése. Ezek a vizsgálatok egy másik csigolyánál gerincsérvet állapítottak meg, és azt amit én szemrevételezéssel is látok, hogy kezd sorvadni a jobb alsó végtagom.

Ezt a sérvet még nem kell műteni, ezért a helyi reumatológiára irányítottak konzervatív kezelésre. Őket 2x próbáltam közvetlenül felhívni, de hárítottak! Időpontot csak a „nemtudommilyen” központ adhat. A reumatológiára bejutottam 11.hó 04-én! Rögtön tovább küldtek egy bent-fekvős rehab. intézménybe. Hogy gyorsítsuk az ügyet, még akkor, hazafelé bementünk hozzájuk. És itt is kaptunk egy időpontot (????) állapotfelmérésre dec. elejére. (Pedig minden lelet a kezemben volt aug. végén) Ekkor közölték, hogy a kezelés várható kezdete a jövő év eleje lesz. Csak azt nem értem, hogy 13-14 hónappal a műtét után, mit tudnak még rajtam rehabilitálni.

Tekintettel, hogy állandóan balra dőlök és kísérő nélkül csak bottal tudok menni a ház körül 2-300 métert, a háziorvosom is segíteni próbált. Neurológushoz küldött, aki egy 'agyi perfusio javító infusio'-s kezelést írt fel nekem.

Ma felhívtam ez ügyben az adott kórházat, hosszan tanakodtak a vonal másik végén, majd közölték velem, hogy ez ügyben jövő év január 03-án ¼ 9 és ½ 9 között telefonáljak, és kérjem x y dr-t. Miért?! Megállt náluk az élet, vagy nincs aki egy infúziót bekössön?!

Én április óta csak időpontokra várok! Semmi érdemleges nem történt a gyógyulásom ügyében. Itthon próbálom tornáztatni magam és mikor nagyon fáj, lóbalzsammal kenem az ízületeimet.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogyha megjön a felülvizsgálatra a behívóm, mire hivatkozva állapítanak majd meg nálam állapotjavulást?!

(Megjegyzésem: A 7 éve szedett szteroid miatt az eddigi hízásom fogyásba ment át. Kb fél év alatt -10 kg. Gastro...rekeszsérv és reflux.

(Kicsit hosszú lett, de nagyon dühös vagyok)