ab69 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 6177

Nem lehet azt mondani, hogy nem voltak próbálkozások. Viszont be kellett látni, hogy egy igen jelentős réteg még a segítő tanácsokat is figyelmen kívül hagyja, vagy el se jut a tudatáig esetleg annyira okosnak tartja magát hogy képtelen másokat meghallani.

Csak egy olcsó kályhát akar, de se szakmunkát megfizetni nem hajlandó, de még tanulásra sem akar időt energiát szánni. "Jó" esetben csak saját magának, rosszabb esetben mindjárt fejlesztő szakembernek meg mifenének hirdetve magát próbál a zavarosban halászni. Na meg ugye büszkén közzé is teszik az okosságaikat. Innét pedig a laikusoknak szinte rménytelen kiválogatni az ostobaságok közül a használható információkat.

 

Egy nyilvános fórumon természetesen nem lehet megválogatni, hogy kinek és mit lehet elmondani, de mivel láthatóan több rossz kályha született mint jó és inkább csak az eszetlen barkácsolások szaporodtak, az építési tanácsok úgy tűnik többet ártanak mint használnak.

 

Persze ez is hegyibeszéd, ahogy a nagy tudású olvtárs megjegyezte, a szakik mindenesetre el tudják dönteni, hogy ehhez asszisztálnak avagy sem. Én a magam részéről és az eddigi tapasztalatok alapján reménytelennek látom.

 

A külföldi kályhás oldalak is inkább csak annyi információt osztanak meg amire egy átlag, vagy kicsit érdeklődőbb felhasználóknak és nem építőnek, szüksége lehet. Az MHA-nak szintén van zártkötű, tagoknak szóló fóruma. 

Hogy ide tankönyvet, meg szakmai gyüjteményt írjak, ugye viccelsz...?

Előzmény: Törölt nick (6161)