juhosttt Creative Commons License 2013.12.05 0 0 31238

Elsőként merészelek reagálni...

 

- A napraforgó nem puffaszt, ha neked mégis akkor valamit elrontottál nagyon. Nekem ez az alap szemes takarmány és még a székletük is rendben van. Emellé kapnak lucerna szénát.

- A takarmányok beltartalmi értékét papírról nézted v a nálad elérhető takarmányokat vizsgáltad? Csak mert 2 termőhelyen és 2 fajtánál sem egyforma a beltartalmi érték. Továbbá a sok agyonműtrágyázással a beltartalmi értéke a korábbi évekhez képest nagyon gyenge. Szóval ez egy kényes kérdés...

- A kukoricát bár ellenzem, de a téli hidegben nem árt ha egy keveset (de tényleg keveset) kapnak az energiatermelés végett. Persze nem mázsaszámra kell adni!

- A táp higítása is kényes és még most se tisztázott dolog. Valóban benne van-e a gyógyszer. Ha nem, akkor a téma lezárva. Ha igen, akkor a higítással nem megfelelő mennyiség jut a szerveztbe ami rezisztenciát okozhat. Ebben az esetben v gyógyszer mentes tápot v higítás nélküli tápot kell(ene) adni. Én személy szerint a gyógyszer menteset honorálnám és külön adnám a prevenciós gyógyszert.

 

Végül: a táblázatok vérprofik, de azért ennyi féle takarmányt megvenni olyan költséges, ami már kérdésessé teszi, hogy megéri-e nyulat tartani... Ettől 1000x olcsóbban ki lehet hozni.

Mondjuk ha csak árpát v zabot v forgót veszel az alap szemes takarmánynak jó. Emellé egy kis szálas és kész ezzel korrekt háztáji nevelést lehet végezni. De a búza, triti, tengeri, rozs, borsó, szója, ezek csak kiegészítők lehetnek, magába nem adható hosszú távon.

Előzmény: trashmetal (31237)